nijemac pod pritiskom

Vettelovo božićno obećanje Ferrariju: Svjestan je da je to zadnja prilika...

25.12.2018 u 09:56

Bionic
Reading

Sebastian Vettel povodom Božića obratio se svojim kolegama iz Ferrarija i zahvalio na trudu u 2018. godini te obećao dati sve od sebe sljedeće sezone kako bi talijanska momčad nakon više od desetljeća napokon osvojila titulu...

Podsjetimo, Ferrari čeka na vozačku titulu još do 2007. godine i Kimija Raikkonena, a dobru priliku upropastila je talijanska momčad ove sezone, jer Sebastian Vettel u mnogim utrkama imao je na raspolaganju bolji bolid od Mercedesovog, no što zbog vlastitih pogrešaka, što zbog taktičkih propusta nadređenih, Nijemac je na kraju završio potpuno deklasiran od Hamiltona.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Unatoč tome, unutar Ferrarija Vettel nije izgubio poštovanje kolega, a povodom Božića zahvalio se na tome i dao važno obećanje.

'Dragi dečki, veliko hvala svima. Iako još nismo uspjeli vratiti titulu u Maranello, možemo glasno reći: dali smo sve od sebe i tako trebamo nastaviti. Ajmo zasukati rukave i pokušati bolje komunicirati, uz povjerenje i međusobno poštovanje koje će nam pomoći u svemu i donijeti sve. Samo zajedničkim radom kao snažna i ujeedinjena ekipa možemo napraviti sljedeći iskorak. Predanost i entuzijazam nas čini fantastičnom ekipom. A ja vam obećajem da ću u 2019. godini učiniti sve što je moguće kako bi smo ostvarili naš veliki cilj,' stoji u božićnom obraćanju Vettela Ferrariju.

Sebastian je itekako svjestan da mu istječe ugovor s talijanskom momčadi sljedeće godine i da mora podići nivo svoje vožnje i prestati griješiti kako bi bio brži od novog kolege Charlesa Leclerca i ugrozio najvećeg rivala Lewisa Hamitlona. Samo tako može spasiti svoje mjesto u Ferrariju...