sprema se kazna?

Vettelov ružan 30. rođendan: Niti kajanje mu ništa nije pomoglo?

03.07.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ovog ponedjeljka mora odraditi saslušanje u sjedištu FIA-e u Parizu kod predsjednika Jeana Todta, na temu nepotrebnog sudara s Lewisom Hamiltonom u Azerbajdžanu. Već su se pojavile glasine da će mu biti oduzeti bodovi s te utrke...

Njemački četverostruki prvak sigurno je ima bolje planove za proslavu svog 30. rođendana od kažnjeničke klupe u središnici FIA-e u Parizu, no otvorena je dodatna istraga nakon što se bijesno zabio u Lewisa Hamiltona tijekom utrke u Bakuu i nema drugog izbora.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je saslušanje započelo tek tijekom popodneva, već su se pojavile glasine da bi Vettel mogao biti naknadno diskvalificiran te bi tako ostao bez 12 bodova i većeg dijela prednosti u ukupnom poretku.

Iako je ova informacija krenula iz kruga dobro informiranih novinara, daleko je od službene i mogući su još i preokreti. Vjeruje se da će FIA konačnu presudu donijeti do kraja tjedna, uoči Velike nagrade Austrije. Vettel bi također mogao dobiti i utrku suspenzije, ali i proći samo s uvjetnom.

Španjolska Marca pak iz svojih izvora tvrdi da je strategija Ferrarija i Vettela na saslušanju pokajati se i obećati da se više nikad ništa slično neće dogoditi te se nadati samo uvjetnoj kazni, no veliko je pitanje hoće li to proći, jer FIA ima nultu toleranciju za divljanje za volanom koje daje loš primjer vozačima cestovnih automobila. Ne pomaže ni činjenica da je odbijao ikakvu odgovornost nakon same utrke.

No, ugledni švicarski Blick u kasno popodne objavio je da Vettel uopće neće biti kažnjen, ne navodeći svoje izvore!

U svakom slučaju, nije dobro kad se utrke rješavaju za 'zelenim stolom', no nadajmo se samo da nećemo više imati ništa slično do kraja sezone i da se neće ponoviti 1994. godina, kada je FIA uzela prvenstvo u svoje ruke i svojim kaznama te diskvalifikacijama zlostavljala Formulu 1...