BOTTAS NAJVEĆI TRAGIČAR

Vettel sve upropastio, sudar 'bikova' i luda sreća Hamiltonu poklonili pobjedu!

29.04.2018 u 16:11

Bionic
Reading

Lewis Hamilton ostvario je svoju prvu pobjedu sezone u Azerbajdžanu ove nedjelje, zahvaljujući probušenoj gumi Valtterija Bottasa, pogreški Sebastiana Vettela i sudaru Maxa Verstappena i Daniela Ricciarda...

Svjedočili smo ove nedjelje još jednoj nevjerojatnoj utrci Formule 1 u kojoj je na kraju ni kriv ni dužan pobjedu odnio Lewis Hamilton. Britanski 33-godišnji vozač tek je u pretposljednjem krugu preuzeo vodstvo zahvaljujući čitavom nizu sretnih okolnosti i tako po prvi put pobijedio na uličnoj stazi u Bakuu.

  • +19
Formula 1, VN Azerbajđana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svega toga ne bi bilo da se desetak krugova prije kraja nisu sudarili Max Verstappen i Daniel Ricciardo i izazvali izlazak sigurnosnog automobila. Sebastian Vettel zbog toga je izgubio vodeće mjesto, a Valtteri Bottas u Mercedesu probio se na sam vrh.

Nervozni Nijemac pretjerano ambiciozno je zatim napao Finca i u tom manevru izgubio tri pozicije i ostao bez pobjedničkog postolja, a nesretnom je Bottasu pukla guma što je Hamiltonu poklonilo trijumf.

Iza Lewisa jednako je sretno do drugog mjesta stigao Kimi Raikkonen koji se u ranoj fazi utrke sudario s Estabanom Oconom, ali pritom nije značajno oštetio svoj bolid. Francuz je pak odustao, no drugi vozač Force Indije Sergio Perez uspio se probiti do trećeg mjesta i po drugi put u karijeri završiti na pobjedničkom postolju u Azerbajdžanu.

Vettel se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, a iza njega je odličan bio Carlos Sainz u Renualtu, dok je šesto mjesto Charlesa Leclerca za volanom Saubera prava senzacija. Bodove su još osvojili Alonso, Stroll, Vandoorne i Hartley.

Lewis Hamilton ovime je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku s četiri boda prednosti ispred Vettela, a sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Barceloni.