ricciardo opet na vrhu?

Vettela nigdje, Red Bull prijeti okrenuti Formulu 1 naglavačke!

27.04.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Dva tjedna nakon pobjede u Šangaju Daniel Ricciardo odvezao je za volanom Red Bulla najbrži krug i u petak tijekom slobodnih treninga u Bakuu, a Sebastian Vettel i Lewis Hamilton nisu bili među vodećima...

Čini se da nas ove nedjelje čeka još jedna izuzetno uzbudljiva F1 utrka u kojoj je teško unaprijed predvidjeti pobjednika. Ferrari je izgledao impresivno na početku sezone, Mercedes mu je bio blizu, no čini se da im se Red Bull sada značajno približio i mogao bi ih ugroziti u Azerbajdžanu.

  • +17
Formula 1, VN Kine Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Ovog petka najbrži krug na treninzima odvezao je Daniel Ricciardo, pobjednik posljednje utrke u Kini. Vozio je 1:42,795 i završio s oko desetinke prednosti ispred Kimija Raikkonena u Ferrariju i timskog kolege Maxa Verstappena na drugom slobodnom treningu.

Valtteri Bottas i Lewis Hamilton završili su dan s neočekivanim zaostatkom od osam desetinki, a još gori je bio Sebastian Vettel. Nakon što je na prvom treningu završio deseti, na popodnevnom se morao zadovoljiti 11. mjestom.

Među deset najbržih u petak su se još ugurali Alonso, Ocon, Sainz, Magnussen i Hülkenberg, a na kvalifikacijama bi moglo biti i iznenađenja, jer bit će potreban timski rad kako bi se odvezao savršen krug, s obzirom na dugi ravni startno-ciljni pravac na kojem zavjetrina može odigrati ključnu ulogu.

Kvalifikacije su na rasporedu u 15 sati, a utrka u 14 sati i 10 minuta po hrvatskom vremenu.