grozan gaf

Vettel napravio glupost koja bi mu mogla uništiti karijeru u Formuli 1

24.07.2018 u 16:53

Bionic
Reading

Sebastian Vettel na Velikoj nagradi Njemačke napravio je pogrešku koja je po mišljenju stručnjaka veća čak i od one iz Singapura prošle godine te bi ga mogla koštati naslova prvaka, a možda i mjesta u Ferrariju...

Četverostruki prvak svijeta gadno je zabrljao. Sebastian Vettel umjesto lake pobjede u Hockenheimu ostao je zbog glupe pogreške bez osvojenog boda na domaćoj stazi ove nedjelje, a sigurnosni automobil kojeg je izazvao još je gurnuo Lewisa Hamiltona na prvo mjesto pa je šteta u borbi za naslov prvaka dvostruka.

  • +13
Formula 1, VN Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nastavljen je tako niz gafova 30-godišnjaka koji je počeo još u Azerbajdžanu prošle godine kad je udario Hamiltona pod sigurnosnim automobilom, a zatim je uslijedila i katastrofa na startu u Singapuru, sudar s Raikkonenom i Verstappenom koji je Britancu poklonio prošlosezonsku titulu.

Ove sezone imao je nekoliko nepotrebnih gafova poput zabijanja u Bottasa u Francuskoj, ali ništa se ne može mjeriti s onim što je napravio u Njemačkoj, jer bio je to jedini zavoj na kojem se ne isplati forsirati zbog opasne pješčane klopke, a Vettel se nije uspio suzdržati.

'To je nešto što će ga progoniti još jako dugo,' smatra bivši vozač i stručni komentator Skyja Martin Brundle.

'To je razlika između Hamiltona i Vettela,' bruje pak njemački mediji naglašavajući psihičku labilnost svojeg ljubimca kao veliku manu, a još više žuči prosipa talijanski tisak, jer Ferrari trenutno ima najbolji bolid, a naslov prvaka opet bi mogao pripasti Mercedesu ako Sebastian ne prestane raditi pogreške.

'Ferrari mu je dao nevjerojatan bolid, a on je upropastio tako dobru priliku,' piše Gazzetta dello Sport.

U Italiji tvrde da je sada Vettel pod ogromnim pritiskom do kraja sezone, jer ako ne osvoji naslov prvaka postoji mogućnost da će se Ferrari okrenuti nekom drugom vozaču u budućnosti, prije svega mladom Charlesu Leclercu, a na mjesto Nijemca mogao bi doći i Daniel Ricciardo...