sve po starom

Mercedes nije imao hrabrosti za promjene: Hamilton ostaje, a i osporavani Bottas

20.07.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Dan nakon što je Lewis Hamilton potvrdio potpisani ugovor s Mercedesom na još dvije godine, objavljeno je kako u momčadi ostaje i Valtteri Bottas...

Teško se u današnjoj Formuli 1 dokopati mjesta u jednom od najbržih bolida. Red Bull, Ferrari i Mercedes tvrdoglavo drže iste vozačke postave iz godine u godinu, na užas Fernanda Alonsa koji nema nikakvih izgleda dobiti priliku ponovo se boriti za titulu.

  • +4
Formula 1, Velika nagrada Britanije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kao i Red Bull, 'srebrne strijele' imat će istu vozačku postavu i sljedeće sezone, što je potvrđeno ovog vikenda. Lewis Hamilton očekivano ostaje još dvije sezone, a i Valtteriju Bottasu je produžen ugovor.

Što se Finca tiče, mnogo je onih koji smatraju da je Mercedes trebao imati hrabrosti i dati šansu nekome drugome, ali 28-godišnjak se dobro slaže s Hamiltonom pa nisu htjeli remetiti kemiju unutar momčadi.

Ferrari ostaje još jedini koji bi mogao otvoriti mogućnost nekom iz drugog plana da se ugura u pobjedničku momčad sljedeće sezone, ako se odluči zahvaliti Kimiju Raikkonenu. Mladi Charles Leclerc je prvi favorit da ga naslijedi kao kolega Sebastiana Vettela...