PRVAK U ČUDU

Vettel iznenađen: Nije mi jasna odluka Pirellija

19.04.2013 u 09:34

Bionic
Reading

Sebastian Vettel se čudi odluci dobavljača guma Pirelli koji je povukao mekane gume iz Bahreina i zamijenio ih srednjetvrdima

Podsjetimo, na prethodnoj utrci u Kini svi su se vozači mučili na mekanim gumama koje su se raspadale već nakon nekoliko krugova. Takva komponenta izazvala je buru kritika, pa je Pirelli mekane gume koje su trebali biti na raspolaganju vozačima u Bahreinu zamijenio srednjetvrdima, koje će biti korištene u kombinaciji s tvrdima. Odluku su objasnili visokim temperaturama na ovoj stazi uz koje se očekuje ogromna potrošnja guma te najmanje tri ulaska u boks. Aktualni svjetski prvak time je iznenađen.

'Iznenađen sam jer je u prošlosti Bahrein bila staza na kojoj se moglo agresivnije pristupiti gumama,' izjavio je Sebastian Vettel pa dodao:

'Očito će ove godine biti drukčija priča. Vidjet ćemo koliko će gume izdržati i koliko su dobre.'

Vettel na stazi Sakhir vidi glavnu opasnost u vozačima Ferrarija, posebno u Alonsu.

'Odradili su jako dobar posao prošle nedjelje. Bilo je prilično jasno da su im gume jako dobro radile u Australiji, a veliku brzinu pokazali su i u Kini. Ne očekujem nikakvu razliku ni ovdje i vjerujem da će biti jaki. No, mi gledamo samo na sebe i moramo popraviti par stvari da bi gume bolje radile. Moramo izvući iz njih više brzine i mogućnosti. No, nema razloga da ne budemo konkurentni. Imamo dobar bolid i to smo dokazali u Maleziji. Kina je specifična, dok je Bahrein normalna staza,' zaključio je Red Bullov 25-godišnji prvak.