SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Veteran Ivan Krstanović u produžetku spasio 'farmaceute', Gorica do pobjede u Dubravi tek u sudačkoj nadoknadi

18.10.2022 u 18:02

Bionic
Reading

Sva četiri prvoligaša koji su nastupili u utorak u utakmicama šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa plasirali su se u osminu finala ovo natjecanja

Favoriti su slavili u pet današnjih susreta šesnaestine finala SuperSport hrvatskog nogometnog kupa, no prvoligaši - Gorica, Šibenik, Osijek i Slaven Belupo - plasman u sljedeći krug izborili uz podosta poteškoća jer su ih njihovi suparnici držali u neizvjesnosti do pred sam kraj dvoboja.

Osijek je u Orahovici svladao domaćeg četvrtoligaša Papuk 2:0 golovima Jugovića u 32. minuti i Belje koji je potvrdio pobjedu u prvoj minuti sudačke nadoknade.

  • +5
NK Papuk Osječko 1664 - NK Osijek, SuperSport Kup, 18.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

Šibenik je do 2:1 pobjede protiv trećeligaša Jadrana iz Poreča stigao preokretom i golom pred sam kraj utakmice. Domaće je u vodstvo doveo Lepinjica u 11. minuti, Marasović je poravnao na 1:1 u 22., da bi pobjedu i prolazak Šibeniku osigurao Delić u 84. minuti.

  • +7
Jadran Poreč - Šibenik, SuperSport Kup, 18.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Još je neizvjesnije bilo u zagrebačkoj Dubravi gdje je Gorica pobijedila domaćeg drugoligaša 3:2 golom u sudačkoj nadoknadi. Dubrava je povela na samom otvaranju preko Yije u 1. minuti, do odmora je Gorica preokrenula golovima Vujnovića u 27. i Steenvoordena u sudačkoj nadoknadi. Na 2:2 izjednačio je Petriško u 75. minuti, ali Mitrović je u trećoj minuti nadoknade zabio za 3:2 za Goricu i spasio svoju momčad produžetka.

  • +9
Dubrava - Gorica, SuperSport Kup, 18.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Produžetak se zato igrao u Solinu gdje je Slaven Belupo tek nakon dodatnih 30 minuta slavio protiv domaćeg drugoligaša 2:1. Koprivničane je u prednost doveo Žuljević u 23. minuti, ali je Nimely golom u 89. minuti poslao susret u produžetak. Veteran Ivan Krstanović je golom u 100. minuti ipak odveo 'farmaceute' među posljednjih 16 klubova u ovom natjecanju.

  • +5
NK Solin - NK Slaven Belupo, SuperSport Kup, 18.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic

Neizvjesnosti nije bilo samo u susretu Mladosti iz Ždralova i Oriolika u kojem je domaći trećeligaš 6:0 nadvisio gostujućeg četvrtoligaša. Po dva gola za domaće postigli su Guja (2, 44) i Jajalo (7, 51), a jednom su se u strijelce upisali Abramović (22) i Raužan (49).

Još ranije su plasman u osminu finala izborili Dinamo, koji je izbacio Borince te Hajduk koji je svladao Tehničar iz Cvetkovca.

U srijedu (19. listopada) su na programu dvoboji Moslavina Kutina - Rijeka, Bistra - Lokomotiva, Grobničan - Istra 1961, Bednja Beletinec - Rudeš, Primorac Biograd - Varaždin, Bjelovar - Jaska Vinogradar, Split - Cibalia i Belišće - BSK (15 sati).

Mladost Ždralovi će u osmini finala igrati protiv Hajduka, a zanimljivo će biti i u srazu Šibenika i Gorice dok Slaven Belupo igra protiv Nedelišća.