dinamov spasitelj

Trebalo mu je samo pola sata na terenu za dva gola i asistenciju, a onda je najavio derbi s Hajdukom i zaludio navijače Dinama

17.10.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Bruno Petković u igru je ušao u 62. minuti utakmice s Varaždinom. Dinamo je u tom trenutku gubio 1:0, a sljedećih pola sata Petko je rezervirao za svoj šou. Prvo je zabio za 1:1 u 70. minuti, pa je u 78. asistirao Baturini za 2:1, da bi na kraju zabio penal u 94. za konačnih 3:1. A već u petak (21. listopada, 18 sati, MAXtv, MAXSport 1) Dinamo gostuje na Poljudu kod Hajduka

'Znali smo da će biti jako teška utakmica. Varaždin je jako dobro ušao u utakmicu, ali ih je hendikepirao crveni karton u prvom poluvremenu. Kada primiš gol maltene u prvoj akciji, teško se nekada izvući iz takve situacije, ali pokazali smo kvalitetu i na kraju pobijedili', komentirao je Bruno Petković utakmicu i pobjedu Dinama 3:1 protiv Varaždina.

A popularni je Petko bio junak te pobjede. Jer u igru je ušao u 62. minuti kad je Dinamo gubio 1:0. Nakon toga je na Maksimiru uslijedio Petko šou! Prvo je zabio za 1:1 u 70. minuti, pa je u 78. asistirao Baturini za 2:1, da bi na kraju zabio penal u 94. za konačnih 3:1.

Njegovu je partiju pohvalio i trener Ante Čačić.

'O njemu je suvišno govoriti, bio je fenomenalan. Zabio je tri gola, od kojih mu je jedan poništen, upisao je i asistenciju. Drago mi je posebno zbog prvog gola, kada je zabio na prvoj stativi. Tu ga češće želim gledati', pohvalio ga je Čačić, ali Petković je čvrsto ostao na zemlji.

'Ova utakmica je još jedan dokaz da ne smije biti nikakvog opuštanja. Svaku utakmicu moramo biti na maksimumu. Varaždin je svoju kvalitetu, svoju dobru igru demonstrirao u dvije utakmice protiv Hajduka i dvije utakmice protiv Dinama. Imali smo puno problema, no bitno je da smo stigli do pobjede', razmišlja Bruno Petković koji je u posljednjih sedam utakmica SuperSport HNL-a za Dinamo zabio šest golova.

  • +11
SuperSport HNL: Dinamo - Varaždin, 16.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Igra sjajno ove sezone, ukupno je zabio devet golova, a u prvenstvu je povezao tri utakmice u nizu kao strijelac...

'Imao sam trenutke u kojima nisam igrao svoj najbolji nogomet, u kojem nisam pružao najbolje partije. No, osjećam se sve bolje iz dana u dan. Nadam se da ću se nastaviti dokazivati i pružati kvalitetne partije', skromno kaže Petković kojeg s Dinamom čeka paklenih petnaest dana.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Jer 'modri' prvo u petak (21. listopada, 18 sati, MAXtv, MAXSport 1) u 14. kolu SuperSport HNL-a gostuju na Poljudu kod Hajduka, onda 25. listopada (21 sat) na Maksimir u Ligi prvaka stiže Milan, pa 29. listopada (17.30 sati, MAXtv, MAXSport 1) u 15. kolu SuperSport HNL-a, a za kraj 2. studenog Dinamo u Ligi prvaka gostuje na Stamford Bridgeu kod Chelseaja.

No, Bruno Petković u ovom trenutku razmišlja samo o Hajduku...

'Naši navijači mogu očekivati hrabri Dinamo. Na Poljudu ćemo tražiti pobjedu. Želimo na Poljudu pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i to ćemo raditi svih devedeset minuta', najavio je Petković.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore