teška ozljeda

Cristiano Ronaldo i njegovi Portugalci ovu vijest nikako nisu željeli čuti; na SP-u u Katru će biti značajno oslabljeni...

18.10.2022 u 16:48

Bionic
Reading

Napadač Liverpoola i portugalske nogometne reprezentacije Diogo Jota (25) propustit će Svjetsko prvenstvo u Katru, zbog ozljede mišića lista, objavio je njegov klupski trener Jürgen Klopp

Portugalski napadač Diogo Jota (25) na nosilima je iznesen s terena u posljednjim minutama derbija protiv Manchester Citya, odigranom u nedjelju na Anfiledu.

'Radi se o prilično ozbiljnoj ozljedi lista. Tužna vijest za dečka, nas i Portugal', rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp te napomenuo je da će Jota izbivati mjesecima s terena:

'S obzirom na sve loše vijesti on je iznenađujuće je dobro. Iznimno je pametan dečko i mislim da je sve znao već kad su ga iznosili s terena. Nakon utakmice mi je objasnio što se dogodilo. Mislim da je već tada znao da je ozbiljna ozljeda i da će to utjecati na njegove snove o Svjetskom prvenstvu.'

Jota je ove sezone već izbivao s terena zbog ozljede bedrenog mišića. Propustio je početak sezone, a prvi put je ušao u igru kao zamjena 3. rujna u dvoboju protiv Evertona.

  • +5
Rangers - Liverpool, 4. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Krajem rujna je odigrao dvije utakmice u portugalskom dresu u Ligi nacija, a protiv Češke je postigao i gol u pobjedi 4:0. To mu je bio jedini gol u ovoj sezoni.

U dresu Liverpoola je sakupio pet asistencija, od čega su tri bile u dvoboju Lige prvaka protiv Rangersa u Glasgowu, gdje je bio dodavač u najbržem 'hat-tricku' u Ligi prvaka koji je postigao Mohamed Salah.