bez dlake na jeziku

Verstappen poručio Vettelu i Hamiltonu: Vi ćete nestati, znam tko mi je glavni rival...

11.02.2019 u 10:34

Bionic
Reading

Max Verstappen vjeruje da će njegovi dueli s Charlesom Leclercom obilježiti budućnost Formule 1, dok vrijeme Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettel polako prolazi...

Mladi 21-godišnji Nizozemac ove sezone pokušat će za volanom Red Bulla postati najmlađi prvak u povijesti elitnog automobilističkog natjecanja, a isto želi i Charles Leclerc, njegov vršnjak koji je umjesto Kimija Raikkonena doveden u Ferrari.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Neće to biti jednostavno uz Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela na stazi, no predvodnik mlade generacije poslao je poruku seniorima bez dlake na jeziku.

'Vjerujem da ćemo ja i Leclerc biti poput Hamiltona i Vettela u budućnosti, jer u jednom trenutku ova stara generacija će nestati,' izjavio je Max Verstappen za Gazzettu dello Sport i dodao u istom stilu:

'Mogao sam se boriti za titulu već u svojoj prvoj sezoni u Formuli 1 da sam imao na raspolaganju konkurentan bolid. Dob nije važna ako imaš brz automobil. Hoće li se Leclerc uključiti u borbi za naslov prvaka ovisit će samo o tome.'

Iz Red Bulla pak poručuju Vettelu kojem istječe ugovor s Ferrarijem na kraju sezone da više nije dobrodošao u momčad, dok god je tu Verstappen.

'Bila bi to sjajna kombinacija ako gledamo njihove kvalitete, ali ne bi to bilo pametno napraviti. Trebaju ti dva vozača koji mogu izvući maksimum jedan iz drugog, a da se međusobno ne izluđuju. S Ricciardom je to bilo tako, ali nisam siguran da bi Vettel i Verstappen bili dobar dvojac,' smatra Helmut Marko, Mateschitzev čovjek od povjerenja unutar momčadi.