u subotu na poljudu

Velšani u velikim problemima uoči utakmice s Hrvatskom; otpala su im tri važna prvotimca

21.03.2023 u 19:16

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Walesa u subotu (25. ožujka, 20.45 sati) u 1. kolu kvalifikacija za plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj gostuje na Poljudu. Velšani uoči utakmice s Hrvatskom imaju velikih problema s ozljedama glavnih igrača

Velški izbornik Rob Page već je na samom startu okupljanja reprezentacije uoči utakmice s Hrvatskom (subota, 25. ožujka, 20.45 sati, Split) ostao bez tri važna igrača.

Prvo je zbog ozljede otpao lijevi bek Tottenhama, ujedno jedan od najiskusnijih i najvažnijih velških reprezentativaca Ben Davies (29).

No, nesreća ne dolazi sama, pa je za utakmicu protiv Hrvatske Wales ostao i bez prvog golmana, iskusnog Waynea Hennesseyja (36), a lošim vijestima za reprezentaciju tu nije kraj.

Za utakmicu s Hrvatskom upitan je napadač Brennan Johnson (21) za kojeg svi vjeruju da bi, nakon oproštaja Garetha Balea, trebao postati jedan od nositelja igre. Mlađahni Johnson igra za Nottingham Forest i ove je sezone u svim natjecanjima odigrao 33 utakmice, a u Premiershipu je zabio sedam golova uz dvije asistencije.

No, on se još niti nije priključio reprezentaciji, oporavlja se od ozljede koju je zadobio u petak. Plan je da ga liječnici velške reprezentacije pregledaju u četvrtak i tada odluče je li spreman za igru.

Izbornik Page odmah je reagirao te pozvao zamjene, golmana Toma Kinga koji brani za momčad engleskog četvrtoligaša Northampton, a tu je i bek Stoke Cityja Morgan Fox te napadači Liam Cullen (Swansea) i Mark Harris (Cardiff).