ponosni trener

Veliko veselje u Splitu: Hajduk će nakon dugo vremena igrati proljeće u Europi, a na Poljud mogu Liverpool, Real, Chelsea...

24.11.2021 u 19:24

Bionic
Reading

Juniori Hajduka igrat će u play-offu nogometne Lige prvaka mladih nakon što su u uzvratnom dvoboju 2. kola na gostovanju kod Minska igrali 1:1 čime su obranili 3:0 prednost stečenu u prvoj utakmici igranoj prije tri tjedna u Splitu.

Nakon izbacivanja Škendije, predstavnika Sjeverne Makedonije, mladići iz Hajduka su u dvije utakmice drugog kola kvalifikacija svladali Minsk s ukupnih 4:1. U Splitu je bilo 3:0, a ove srijede u Minsku 1:1.

Apsolutno najveći junak Hajduka u dosadašnje četiri europske utakmice bio je Filip Čuić koji je postigao šest pogodaka, a zabio je i jedini na ovom gostovanju u Bjelorusiji.

>> Ne donosi samo Marko Livaja veselje na Poljud; juniori Hajduka izborili play-off Lige prvaka

'Ovo je nagrada za naš trud još od ljeta. Trudili smo se maksimalno i znali smo da ćemo biti nagrađeni. Igramo proljeće u Europi i to je najvažnije. Prekrasno je to čekati i Hajduk je nakon dugo godina, pa makar u konkurenciji juniora, u tom dijelu godine u Europi', komentirao je trener juniora Splićana Marijan Budimir, a prenosi službena internetska stranica splitskog kluba.

Potom je dodao:

'Mi smo znali da će oni navaliti prvih 15-20 minuta. Nisu imali što izgubiti i ako tu uvale gol da mi uđemo u paniku. Iako je očišćen snijeg, teren je bio jako brz i tvrd i tu se trebalo prilagoditi. Izdržali smo te uvodne minute, ali primili smo gol u najgore vrijeme, iz prekida u zadnjoj minuti. Nismo bili pravi, mislili smo da će vrijeme samo proći, nismo toliko igrali prvo poluvrijeme. U svlačionici smo im rekli: 'Momci moji, vi ste bolji, vi ste Hajduk, izađite i idemo dobiti utakmicu. Što ste se prepali, igrajmo nogomet'. To smo i pokazali, izjednačili smo, a mogli smo i dobiti utakmicu'.

Za kraj, trener Marijan Budimir je poručio:

'Hajduk nakon dugo godina igra na proljeće u Europi, pa makar i u juniorima. Nadam se da će što prije naš uspjeh početi ponavljati i seniorska ekipa'.

U play-off dvoboju Hajduk će biti domaćin (8. ili 9. veljače). Za prolaz u osminu finala se igra jedna utakmica, a suparnik će biti jedna od drugoplasiranih momčadi iz grupne faze juniorske Lige prvaka. Potencijalni suparnici su sve redom najjače europske momčadi. Od Liverpoola, PSG-a ili Chelseaja do madridskog Reala, Intera ili Benfice.