DOBRO DJELO

Veliko srce: Evo kako Subašić pomaže svom bivšem klubu

16.02.2017 u 16:56

Bionic
Reading

Danijel Subašić (32) ne zaboravlja klub u kojemu je započeo nogometnu karijeru. Najbolji hrvatski golman redovito pomaže svom Zadru koji se pokušava izbaviti iz teške financijske situacije...

U ljeto 2008. godine Danijel Subašić napustio je redove Zadra. Već je tada bilo jasno da će biti veliki golman, a to je dokazao odlaskom u Hajduk i sjajnim obranama na golu 'bilih'. S Poljuda se 2012. godine zaputio u Monte Carlo, u redove tada drugoligaša Monaca.

U inozemstvu se konačno i dokazao, s Monacom se vratio u prvu ligu te izborio mjesto prvog golmana, ali i standardnog hrvatskog reprezentativca! U reprezentaciji je 'štafetu' preuzeo od Stipe Pletikose koji se umirovio nakon SP-a 2014. u Brazilu.

Danas Subašić slovi za jednog od najboljih svjetskih golmana, u momčadi Monaca je nezamjenjiv, isto kao i na golu naše reprezentacije. Ali slava mu nije udarila u glavu, ostao je 'onaj stari Suba' koji ne zaboravlja gdje su mu korijeni, gdje je napravio prve nogometne korake.

Tako redovito pomaže svom NK Zadru, koji je zbog financijskih problema 'potonuo' do treće lige, trenutno je peta momčad 3. HNL jug. Suba je tako svom bivšem klubu poslao izdašni paket sportske opreme za mlađe kategorije, a iz kluba su mu se zahvalili putem društvenih mreža... Jednostavno je, neki su jednostavno veliki ljudi velikog srca, svojim djelima to svakodnevno dokazuju...