IZNENAĐENJE

Veliko slavlje Slovenaca, Dolgopolov razbijen i pregažen!

25.07.2013 u 21:21

Bionic
Reading

Slovenski tenisač Aljaž Bedene izbacio je iz umaškog turnira četvrtog nositelja i bivšeg pobjednika Aleksandra Dolgopolova rezultatom 6:3, 6:1

Pred krcatim središnjim stadionom u Umagu slovenski 24-godišnji tenisač oduševio je svoje brojne navijače, u dvoboju u kojem mu ugledni Dolgopolov nije mogao parirati. Bedene je dominirao od samog početka i na kraju protivniku propustio samo četiri osvojena gema, za sat vremena igre.

Tako je Dolgopolov, pobjednik iz 2011. godine i prošlogodišnji polufinalist, ispao u svojem prvom meču, iako posljednjih dana nije viđen kako pretjerano mnogo partija (osim što se u utorak prošetao Stella Marisom u društvu djevojke spektakularnog izgleda).

'Ovo je jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Znam da Dolgopolov nije bio onaj pravi, ali pobjeda je pobjeda. Osjećam se fantastično i idem na pobjedu i u sljedećem meču, tko god budeprotivnik. Svaka čast navijačima na podršci, najbolji ste,' izjavio je nakon meča 100. tenisač svijeta, na oduševljenje euforične slovenske publike.

U četvrtfinalu će Aljaž igrati protiv iskusnog Tommyja Robreda, koji je s lakoćom iz turnira izbacio Viktora Troickog.

Umag, 2. kolo:

Bedene – Dolgopolov 6:3, 6:1

Robredo – Troicki 6:0 6:4