novi vjetrovi s poljuda

Veliko pomirenje na vidiku? Novi predsjednik Hajduka prvo je oštro kritizirao Davora Šukera, a danas se u Zagrebu sastaje s njim...

24.11.2020 u 09:28

Bionic
Reading

Odnosi Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza narušeni su već duži niz godina, u posljednje vrijeme međusobna komunikacija praktički nije niti postojala. No, čini se kako su na Poljudu dolaskom Lukše Jakobušića na mjesto predsjednika Hajduka zapuhali neki novi vjetrovi. Što možemo očekivati od današnjeg sastanka s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom?

Hrvatski nogomet ima puno previše problema, no jedan od najvećih je višegodišnji manjak komunikacije između Hajduka i čelnika Hrvatskog nogometnog saveza.

O razlozima 'rata' na relaciji između Poljuda i HNS-a bespredmetno je govoriti, ali činjenica je kako se novi predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić odlučio na prvi korak prema pomirenju te će se danas u Zagrebu sastati s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom!

'Na inicijativu predsjednika Uprave HNK Hajduk Lukše Jakobušića sutra će u sjedištu HNS-a s početkom u 12.30 sati čelni čovjek 'bijelih' održati sastanak s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom. O temama i zaključcima Hajduk će izvijestiti nakon završetka sastanka', objavili su iz Hajduka.

Ono što se do prije samo nekoliko tjedana činilo kao nemoguća misija, danas će se i dogoditi! Jakobušić će kao predstavnik Hajduka sjest za isti stol s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i - razgovarati! A tema im neće nedostajati...

Podsjetimo, Jakobušić je na svom predstavljanju u Hajduku odmah 'potegnuo' pitanje odnosa s HNS-om, a neke njegove riječi bile su poprilično oštre.

  • +5
Hajduk - Osijek, 11. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Ne moramo se voljeti, ali kad neki klubovi imaju nepravomoćno osuđene, kad u glavnoj instituciji nogometa postoje osobe s presudama, oni to moraju riješiti. Tko normalno može kazati da takva osoba smije i može biti unutra. I to treba dignuti na veću razinu, pogotovo kad je u pitanju HNS. Tamo treba biti nulta tolerancija na presude', upozorio je Jakobušić i dodao:

'Volio bih da imamo gore svoje ljude, da naši ljudi rade za dobro Hajduka i za dobro svih klubova, volio bih da imamo dopredsjednika HNS-a. Mi nemamo drugu državu. Hajduk će dati tehničku potporu reprezentaciji da igra na Poljudu kad god bude trebalo. Pogotovo sada kad je stradao Maksimir. Ali to ne znači da ćemo se družiti, jesti i piti s njima!'

Kako god, sigurno će biti zanimljivo...