AFRIČKI KUP NACIJA

Veliko iznenađenje na početku turnira

19.01.2013 u 22:42

Bionic
Reading

Utakmicom domaćina Južnoafričke Republike i Zelenortskih Otoka otvoreno je 29. izdanje Afričkog kupa nacija. Dugoiščekivano natjecanje ponudilo je prvog dana - ništa

Pred prepunim stadionom (87 tisuća ljudi) u Johannesburgu Južnoafrička Republika i Zelenortski Otoci odigrali su bez pobjednika i bez golova. U prvih 45 minuta nijedna momčad nije stvorila poštenu priliku, a u istom se trendu odigralo i drugih 45 minuta utakmice.

Domaćin je cijelo vrijeme dugim loptama pokušavao doći do prilike za pogodak, no Zelenortski Otoci bili su nesalomljivi u obrani. Po bod svakome čini se kao najpošteniji ishod nakon dosadne predstave dviju reprezentacija.

Sličan su nogomet, ali s pokojom izglednom šansom, nakon spomenutih reprezentacija pokazali i Angola i Maroko u drugom susretu skupine A.

Susret je također okončan najnepopularnijim nogometnim rezultatom, ali su gledatelji, za razliku od prethodnog susreta imali štogod za vidjeti. Obojica vratara imali su nekoliko velikih obrana na samom početku utakmice, a najveću je priliku susreta u nastavku za Angolu propustio Manucho Goncavles, napadač Valladolida.

Dakle, nakon prvog kruga utakmica u skupini sve četiri reprezentacije imaju po bod, ali i nula pogodaka na svom kontu!