BRAVO!

Velik uspjeh mladih hokejaša; iznenadili sve i vratili se sa svjetskom medaljom

17.04.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Prošlog tjedna hrvatska hokejaška U-18 reprezentacija na SP-u 2A skupine održanom u Beogradu ostvarila je još jedan veliki uspjeh. Igrači Marka Šakića okitili su se srebrnom medaljom

Iako se hokej u Hrvatskoj igra u skromnim uvjetima, na samo dva klizališta, jednim u Zagrebu i drugim u Sisku, rezultati 'oklopnika' itekako su zapaženi.

Pa su nas tako prošlog tjedna razveselili U-18 reprezentativci. Momčad sastavljena od igrača iz tri zagrebačka kluba, Mladosti, Zagreba i Medveščaka, pojačana devetoricom koji igraju u inozemstvu, a to su: Nikša Jurić (RB Salzburg), Nikša Slade (Jesenice), Omar Ždralović (Maribor) - koji je izabran i za najboljeg golmana turnira, Luka Banek (Olimpija Ljubljana), Marko Vukadin (Maribor), Borna Savić (Somang Hockey), Filip Matijević (Graz), Bruno Idžan (HV71) i Matija Mandušić (Celje), osvojila je srebrno odličje.

'Otputovali smo u Beograd sa željom da ostanemo u skupini. No kako smo zaredali tri pobjede, došli smo u priliku boriti se i za zlato. Ipak, Litva nas je pobijedila u toj ključnoj utakmici i ostali smo bez zlata, odnosno plasmana u 1B skupinu. Ipak, kući smo se vratili s pobjedom, jer smo u zadnjem kolu pobijedili Srbiju 6:1 te na najljepši način zaključili turnir', rekao nam je izbornik reprezentacije Marko Šakić.

Doduše, iz Beograda se u Hrvatsku nisu vratili svi. Naime Bruno Idžan, koji igra u Švedskoj, priključio se seniorskoj reprezentaciji u Madridu, koja ovog tjedna igra također na SP-u 2A skupine.

Toj se reprezentaciji priključio i najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić, a prema vijestima iz Madrida, ali i Šakićevom poznavanju situacije, iz glavnog španjolskog grada mogli bismo očekivati 'zlatne' vijesti.

Ostvare li se te prognoze, Hrvatska bi se mogla popeti rang više, odnosno doći u 1B skupinu, u kojoj se nalaze reprezentacije Japana, Kine, Nizozemske, Srbije, Ukrajine i Estonije.