IIHF NE POPUŠTA

Njihov stav je jasan kada su u pitanju nastupi ruskih i bjeloruskih hokejaša

22.03.2023 u 18:20

Bionic
Reading

Momčadima hokeja na ledu Rusije i Bjelorusije bit će zabranjeno sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima u sezoni 2023/2024., priopćilo je u srijedu upravno tijelo tog sporta, pozivajući se na sigurnosne razloge.

'Vijeće Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF) utvrdilo je da još nije sigurno ponovno uključiti ruske i bjeloruske momčadi natrag u IIHF natjecanja te da to neće biti sigurno za nadolazeću sezonu IIHF prvenstva 2023/2024', piše u priopćenju nakon sastanka.

IIHF je suspendirao sve ruske i bjeloruske reprezentacije i klubove od sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima u svim dobnim kategorijama nakon ruske invazije na Ukrajinu prošle godine. Kasnije je premjestio Svjetsko prvenstvo elitne divizije 2023. iz Sankt Peterburga.

'Prerano je ponovno uključiti Rusiju i Bjelorusiju u naša natjecanja', rekao je predsjednik IIHF-a Luc Tardif nakon sastanka vijeća organizacije.

Tardif je kao razlog za odluku naveo 'previše rizika' za sigurnost igrača, dužnosnika i navijača.

Rekao je da će IIHF ponovno procijeniti situaciju u ožujku 2024., prije početka kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2026. u Milanu i Cortini d'Ampezzo.