SP, U-20

Osim svjetske bronce, u Hrvatsku danas stiže i svjetsko zlato! Kakav iskorak mladih hokejaša....

18.12.2022 u 09:51

Bionic
Reading

Hrvatska U-20 hokejaška reprezentacija, ista ona koja je u rujnu osvojila naslov u Beogradu, u Diviziji 2B. Sada je do naslova stigla u Litvi, osvojivši u Diviziji 2A te izborila plasman u još jedan viši rang natjecanja, to jest nastup u Diviziji 1B

U sjeni fenomenalnog uspjeha hrvatskih nogometaša, svoj su naslov ove subote osvojili i hrvatski hokejaši. Selekcija U20, koju vode Marko Sertić i pomoćni trener Mislav Blagus, u samo tri mjeseca osvojila je dva svjetska zlata.

U rujnu je na turniru u Beogradu bila pobjednik Divizije 2B, te je izborila nastup u Diviziji 2A. Kako je to rujansko prvenstvo bilo pomaknuto iz siječnja (op.a., zbog korone), turnir u Litvi stigao je samo tri mjeseca kasnije.

I bio je to odličan 'poklon' našim reprezentativcima, jer očito su i dalje ostali vrlo uigrani.

Od pet utakmica izgubili su samo protiv Nizozemske. I to tek u produžetku, dok su pobjeđivali Litvu (nakon penala), Englesku (7:4), Španjolsku (9:5) i u subotu - Rumunjsku (5:4).

Hrvatska je u svojim redovima imala najboljeg napadača turnira, Brunu Idžana, dok je najbolji u hrvatskoj reprezentaciji bio njegov stariji brat Vito Idžan.

Reprezentacija koja je sastavljena od igrača Mladosti, Zagreba, Medveščaka i Siska, ovim je uspjehom izborila prelazak u viši rang natjecanja, to jest Diviziju 1B, u kojoj se natječu Slovenija, Ukrajina, Estonija... Odnosno reprezentacije koje igraju - 'ajmo tako reći - vrlo ozbiljan hokej.

Na žalost mladih hokejaša, njihov povratak u zagrebačku zračnu luku predviđen je ove nedjelje oko 19 sati. Šteta, da dođu koji sat ranije, mogli bi se priključiti Modriću, Oršiću, Perišiću... i skupa s njima doći na pozornicu glavnog zagrebačkog trga.