PRIJELAZNI ROK

Veliki transfer između hrvatskih prvoligaša; sada slijedi grčevita borba za ostanak

31.08.2017 u 11:41

Bionic
Reading

Zaprešićki Inter možda je najveći gubitnik od hrvatskih prvoligaša u ljetom prijelaznom roku. 'Žuti' su uoči stanke zbog utakmica reprezentacije ostali bez dva najbolja igrača

U najavi prvenstva tportal je smjestio Inter u zlatnu sredinu od petog do osmog mjesta, ali samo u slučaju da ne proda svoja dva 'kapitalca' - Jakova Filipovića i Jakova Puljića, ali upravo to se dogodilo pa bi zaprešićki klub lako mogao skliznuti u grčevitu borbu za ostanak.

Prije desetak dana stoper Filipović završio je u Lokerenu za iznos oko 5-6 milijuna kuna te je obrana Intera tom prodajom drastično oslabljena, a posljednjeg dana prijelaznog roka trener Samir Toplak doživio je novi udarac. Napadač Puljić je pred potpisom za Rijeku. U pravcu Zaprešića otići će par milijuna, a hrvatski prvak pojačat će konkurenciju u ofenzivnom dijelu, jer će igrati na više fronti (prvenstvo, Kup, Europska liga).

  • +3
Jakov Puljić i Jakov Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Inter je s dvije prodaje dobio financijsku stabilnost, ali je izgubio na kvaliteti, jer će teško za oba Jakova pronaći prave zamjene u obrani i napadu.

No valjda su u klubu procijenili i da s aktualnim kadrom mogu biti iznad devetog i desetog mjesta koja vode u kvalifikacije za ostanak odnosno niži rang.

Inter je nakon sedam kola na sedmoj poziciji sa osam bodova, pet više od devetog Rudeša i šest od desete Istre 1961.

Dodajmo kako ovo nije prvi ovosezonski transfer Rijeke koja se pojačava na račun drugih hrvatskih prvoligaša, jer je na Rujevicu uoči sezone stigao i Heber koji je do tada igrao za Slaven Belupo.