IZNENAĐENJE U PORTUGALU

Veliki prvenstveni kiks Benfice; pogledajte te komične pogreške uoči okršaja s Dinamom

12.03.2019 u 08:01

Bionic
Reading

Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige, portugalski velikan Benfica u susretu je 25. prvenstvenog kola na svom Luzu odigrao 2:2 (0:0) protiv Belenensesa

Benfica je svoje napade okrunila sjajnim golom Jonasa u 55. minuti, a nakon što je u 63. minuti udarac Samarisa pogodio Nuna Coelha i završio u mreži Belenensea za 2:0 činilo se kako će domaćin lako osvojiti nova tri boda.

No, uslijedile su dvije kardinalne pogreške u obrani, prvo je u 68. minuti vratar Vlachodimos pogrešno procijenio centaršut Huga Viane koji je odsjeo u mreži da bi samo dvije minute potom Ruben Dias petljao na svojoj polovici, loptu mu je uzeo Kikas i poravnao na 2:2.

Iako je Benfica do kraja susreta igrala na polovici Belenensesa nije uspjela postići pobjednički pogodak.

Hrvatski veznjak Filip Krovinović ostao je na klupi Benfice koja se ovim bodom poravnala na vrhu ljestvice s Portom, oba sastava imaju po 60 bodova, dok je Belenenses sedmi sa 37.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Benfica i Dinamo će u četvrtak od 21 sat u Lisabonu igrati uzvratni susret osmine finala Europske lige, a Dinamo će put Portugala s prednosti od 1:0 iz prvog dvoboja.

Pogreške Benficinih igrača pogledajte OVDJE.