odlazak legende

Velikan hrvatskog sporta Zlatko Saračević svoju Korneliju upoznao je u Dalmaciji, a zbog njega je tri puta morala dati otkaz

21.02.2021 u 23:10

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener preminuo je u nedjelju navečer u bolnici u Koprivnici nakon utakmice njegove Podravke s Lokomotivom. Iza njega je ostala neutješna supruga Kornelija s kojom je doživio sudbonosni susret u Zadru

Ljubavna priča s voljenom Kornelijom (djevojački Hrgota) počela je u na jugu Hrvatske. Zlatko Saračević je u Zadru svojevremeno otvorio noćni klub gdje se Kornelija prijavila za posao. Zaljubili su se na prvi pogled, a vjenčali su se 2014. godine u Zagrebu u crkvi Svetog Križa. Bez velike pompe, par se s obitelji i prijateljima okupio pred crkvom Svetog Križa u zagrebačkom naselju Siget, gdje su uplovili u bračnu luku.

  • +14
Vjenčanje Zlatka Saračevića Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Pa je uzbuđenje normalno, kao i pred svako vjenčanje, međutim odlučili smo da bude malo vjenčanje, u krugu najboljih prijatelja, i da bude jedna vrsta tuluma, partyja', rekao je tada Zlatko Saračević kojem je to bio drugi brak. Ulogu kuma povjerio je suigraču iz reprezentacije s kojim je osvojio olimpijsko zlato, Božidaru Joviću. Svadbeno slavlje imali su u poznatom zagrebačkom hotelu.

U Koprivnicu su doselili 20. srpnja 2018. godine kad je proslavljeni rukometaš i trener počeo voditi Podravka Vegetu, najtrofejniji hrvatski ženski rukometni klub. 'Kad se baviš ovim poslom, to je normalno. Navikli smo, ali ona je tu najveća žrtva. Bili smo u Zagrebu gdje je Kornelija imala svoj posao i svoj stil života. Onda je to morala prekinuti jer smo selili u Dubrovnik. Našla je posao u Dubrovniku i taman kad smo tamo sve namjestili, morali smo se zbog mog posla vratiti u Zagreb. Nakon pola godine u Zagrebu ponovno je morala dati otkaz zbog mene', ispričao je Zlatko Saračević za Drava.info.

  • +13
Zlatko Saračević Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Samozatajna Kornelija rekla je da je u Koprivnici ubrzo pronašla posao i krug ljudi s kojima se druži, a u slobodno vrijeme šeta sa pomerancem, velikim ljubimcem obitelji - Forestom. Uz supruga je zavoljela i pratila rukomet te je redovito bila tribinama s navijačima i bodrila naše rukometašice, a čak je njihovom Forestu sašila odijelo s natpisom Podravka Vegeta.

Inače, legendarni sportaš ima sina zanimljivog imena Noel iz prvog braka dok je bio u Veszpremu. 'Ljevak je. Za starije igra desno krilo, a za mlađe desnog vanjskog. Obožava doći u Zagreb, Zlaja Horvat mu je idol', otkrio je prije nekoliko godina za Sportske novosti i spomenuo da bi mu sin volio igrati za hrvatsku reprezentaciju.