uzavrele strasti

Velika kriza potresa Bayern uoči utakmice protiv PSG-a; trener Hansi Flick žestoko se sukobio s čelnicima kluba, pale su teške riječi...

07.04.2021 u 17:09

Bionic
Reading

Nogometaši minhenskog Bayerna večeras na svom terenu od 21 sat igraju prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a. No, atmosferu u redovima Bavaraca opasno je uzdrmala žestoka svađa trenera Hansija Flicka i sportskog direktora Hasana Salihamidžića. Situacija je toliko loša da je Flick čelnicima kluba najavio odlazak iz Münchena

Trener Bayerna Hansi Flick (56) otvoreno je rekao čelnicima kluba da je nezadovoljan svojim statusom, objavili su u srijedu njemački mediji. Znakovito, ta se informacija pojavila baš uoči večerašnje prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka koju Bayern u Münchenu igra protiv PSG-a!

Nije novost kako atmosfera u svlačionici Bayerna nije bajna, sam Hansi Flick već neko vrijeme nije zadovoljan svojim statusom iako je prošle sezone suvereno vidio momčad do osvajanja Lige prvaka. No, čini se kako mu čelnici kluba jednostavno ne vjeruju.

Flick je posljednjih mjeseci imao nekoliko otvorenih sukoba sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i njihov je odnos nakon svega nepovratno narušen. Toliko je loše da je Flick, barem tako tvrdi Sport Bild, upravi kluba objavio da će na kraju sezone razmisliti o budućnosti u klubu i o tome vidi li se i dalje na klupi Bayerna.

Sam Flick želi više sudjelovati u realizaciji budućih transfera, ali Salihamidžić insistira na tome da i dalje bude glavni kad su u pitanju odlasci iz Bayerna i dolasci u München. Flickov je problem u činjenici da je Uprava na Salihamidžićevoj strani jer je u Bayernu uvijek bilo pravilo da su transferi u nadležnosti Uprave, a trenerov je posao skupiti što više pobjeda s igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju.

Koliko je situacija loša najbolje govori podataka kako su se Flick i Salihamidžić nedavno žestoko posvađali u klupskom autobusu pred cijelom momčadi, a trener je u toj svađi uvrijedio sportskog direktora.

  • +9
Bayern - Lazio, Liga prvaka, 17.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: CHRISTOF STACHE / AFP / Profimedia

Sukob je navodno završio Flickovom oštrom porukom Salihamidžiću...

'Začepi više!', bila je Flickova nervozna reakcija na neke od primjedbi koje je Salihamidžić imao u tom trenutku.

'Nisam ponosan na jednu rečenicu koju sam mu rekao. Razgovarali smo nakon toga, rukovali se i rekli da želimo stvari usmjeriti na pravi put. Kad nešto učinite loše, ispričate se i nastavite dalje', rekao je prije nekoliko dana Flick komentirajući za medije taj sukob.

No, sada je Hansi Flick jasno rekao čelnicima kluba što očekuje, a njegove planove o odlasku iz Bayerna na kraju sezone potaknule su najave kako bi baš on trebao naslijediti Joachima Löwa na mjestu izbornika njemačke reprezentacije po svršetku EP-a 2021.