BEZ ŽIŽIĆA NA EUROBASKET

Velika hrvatska nada zbog Boston Celticsa otkazala izborniku Aci Petroviću

08.06.2017 u 14:18

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš Ante Toni Žižić, koji iza sebe imam sjajnu sezonu u Ciboni i turskoj Darussafaki, neće igrati za hrvatsku reprezentaciju na predstojećem Eurobasketu

Već danima se u košarkaškim kuloarima govori kako će se hrvatskom izborniku Aci Petroviću zahvaliti nekoliko mladih igrača. Kako pišu Sportske novosti prvi je to napravio 20-godišnji Omišanin Ante Toni Žižić, budući centar NBA momčadi Boston Celtics, koji je od izbornika u HKS-a zatražio razumijevanje što se tiče reprezentacije kakvo su imali proteklo ljeto Ivica Zubac i Dragan Bender. Pri tome je obećao da će svaki sljedeći put biti na dispoziciji. Razlog je naravno borba za svoje mjesto u Boston Celticsima…

Od prije je poznato kako je i 22-godišnji Mario Hezonja, koji iza sebe ima drugu NBA sezonu u Orlando Magicu u kojoj se nije naigrao, najavio kako će vjerojatno preskočiti ovogodišnji Eurobasket.

'Oko 10. srpnja ću ga nazvati da vidim je li se njegova odluka promijenila. Neću ga tjerati na ništa, ali bilo bi mi drago da je s nama jer treba Hrvatskoj', rekao je hrvatski izbornik u vezi Hezonje.

Iako je još rano prognozirati tko bi sljedeći mogao otkazati sve se više posljednjih dana spominju i dva naša mlada NBA igrača, Ivica Zubac i Dragan Bender. Iza ova dva nadarena igrača je prva NBA sezona (rookie) i u njihovim klubovima LA Lakersima tj. Phoenix Sunsima vjerojatno bi bili jako sretni kada bi cijelo ljeto imali na oku dva mlada igrača od kojih u budućnosti puno očekuju. Tako bi i prije službenog okupljanja 10. srpnja kada počinju pripreme za europsko košarkaško prvenstvo.

No, nema sumnje kako je izborniku Aci Petroviću najvažnije da se odazovu da najbolja igrača, Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Kod njih ionako nikada nije bilo upitno hoće li se odazvati. Da je više takvih igrača kojima je dres hrvatske reprezentacije svetinja sigurno ne bismo na medalju s velikih natjecanja čekali pune 22 godine.