promjene u madridu

Velika čistka u svlačionici Real Madrida; Luka Modrić ostaje bez nekoliko suigrača na koje Carlo Ancelotti više ne računa

28.12.2022 u 17:06

Bionic
Reading

Zimski prijelazni rok s velikim se uzbuđenjem iščekuje u Madridu. Čelnici Reala objavili su na koje igrače više ne računaju te će ih se pokušati riješiti već u ove zime, a na popisu se nalaze zvučna imena za koja na Santiago Bernabeu više nema mjesta

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odlučio je 'provjetriti' svlačionicu 'kraljeva' te će klub već ove zime pokušati prodati igrače na koje proslavljeni talijanski strateg više ne računa.

Tako su se na inicijalnom popisu za transfer listu ovog zimskog prijelaznog roka našli Marco Asensio, Alvaro Odriozola, Marino Diaz i Dani Ceballos, a klub se već neko vrijeme pokušava riješiti i Edena Hazarda.

Realnost je takva da niti jedan od gore navedenih igrača više nije u planovima Carla Ancelottija, a njihovom bi prodajom Real poprilično napunio blagajnu.

Najzvučnije ime je Marco Asensio (26) koji se nije naigrao na desnome krilu, startao je na tek tri utakmice ove sezone, a ukupno je odigrao njih 15. Konkurencija ga je 'ubila' - Rodrygo i Lucas Vazquez debelo su ispred njega i Real će ga se pod svaku cijenu pokušati riješiti već ove zime. Istina, vjerojatno za njega neće dobiti planiranih 25 milijuna eura odštete, ali neće to biti ni puno manje.

Dani Ceballos (26) nije se naigrao jer je u veznome redu strašna gužva, uz našeg Luku Modrića i Tonija Kroosa tu je i Eduardo Camavinga te Federico Valverde

Alvaro Odriozola (27) je 2018. godine stigao iz Real Sociedada za čak 40 milijuna eura, ali je više bio na posudbama (Bayern, Fiorentina), nego što je igrao za Real. Vrijeme je da krene dalje.

Mariano Diaz (29) je slična priča, Real ga je prvo 2017. godine za samo osam milijuna eura prodao Lyonu, a već sljedeće ljeto ga je vratio na Santiago Bernabeu za čak 20 milijuna eura. No, Diaz jednostavno nije napadač za Real i ove zime će napustiti klub.

Tu je i Eden Hazard (31), jedan od najvećih promašaja u povijesti Reala. Iz Chelseaja je stigao 2019. godine za 'okruglo' 100 milijuna eura. Sasjekle su ga ozljede, nije vratio ništa od uloženih milijuna, a Real ga se sada želi riješiti pod svaku cijenu. Dali bi ga za 10 milijuna eura, pa će se naći netko tko ga je spreman 'udomiti'.

Sve ovo je samo priprema za veliki transfer jer 'kraljevi' će pokušati iz dortmundske Borussije dovesti englesko čudo od djeteta, Juda Bellinghama (19). U Dortmundu nisu oduševljeni ovim najavama, ali Real je spreman ići do kraja, pa će 'žuto-crni' jako dobro zaraditi.

Ancelotti u isto vrijeme čini sve kako bi barem još jednu sezonu u momčadi zadržao veterane, Luku Modrića i Tonija Kroosa. Njima su već ponuđeni novi ugovori za sljedeću sezonu, a u planu je i novi ugovor za Karima Benzemu.