Orsatu priznanje

Sudac koji je na utakmici protiv Argentine podijelio hrvatske stručnjake, ali i naljutio Modrića - postao je priča dana zbog priznanja

28.12.2022 u 14:26

Bionic
Reading

Nogometni sudac Daniele Orsato službeno je proglašen za najboljeg arbitra Svjetskog prvenstva koje je nedavno završeno u Katru

Kako pišu talijanski mediji Daniele Orsato dobitnik je Međunarodne nagrade 'Giulio Camapanati kao službeno najbolji sudac Svjetskog prvenstva u Katru. Tako je Daniele Orsato postao priča dana u Hrvatskoj zbog priznanja koje je dobio...

>> Mateo Beusan bez pardona: Evo zašto je penal za Argentinu bio čist! Imam i jedno pitanje za sve stručnjake...

Ta vijest vjerojatno bi prošla potpuno nezapaženo u Hrvatskoj da talijanski sudac Daniele Orsato nije dijelio pravdu na polufinalnoj utakmici između Argentine i Hrvatske.

Naime, u sjećanju ljubitelja nogometa u Hrvatskoj ostat će zbog penala koji je dosudio za Argentinu kod rezultata 0:0 nakon sudara između hrvatskog golmana Dominika Livakovića i napadača Juliana Alvareza.

Livaković je dobio i žuti karton, a Messi je majstorski realizirao jedanaesterac koji je je za mnoge – dvojbem.

U Hrvatskoj su mišljenja stručnjaka podijeljena pa je tako poznati sudac Mateo Beusan za tportal kazao kako je 'penal bio čist i opravdano dosuđen', a primjerice hrvatski kapetan Luka Modrić je nakon utakmice rekao:

'Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo', kazao je između ostalog Modrić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ni dan nakon utakmice nije prestao razmišljati u kojem bi smjeru išla utakmica da sudac Orsato nije svirao jedanaesterac za Argentinu.

'Nemam što zamjeriti svojim igračima. Imali smo kontrolu tridesetak minuta, čuvali smo posjed, ali onda se dogodila jedna kontra pa jedanaesterac koji nas je presjekao. Onda primimo i drugi pogodak iz kontranapada, nakon nekakvih odbijenih lopti. Ali, nekada imaš sreće, nekada je nemaš', između ostalog je kazao Dalić.

Dodajmo još kako je nakon Orsata drugi u poretku za najboljeg suca Svjetskog prvenstva proglašen poljski arbitar Szymon Marciniak, koji je ostao upisan kao djelitelj pravde na finalnoj utakmici između Argentine i Francuske.

  • +17
Tuga hrvatskih nogometaša; Argentina-Hrvatska, SP u nogometu, 13.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec