TURNIR U MIAMIJU

Vekić nastavlja gubiti, Konjuh i Delić prošli dalje

24.03.2015 u 10:39

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Mate Delić i Ana Konjuh izborili su nastup u posljednjem, 2. kolu kvalifikacija za velike ATP i WTA turnire u Miamiju koji počinju kasnije ovoga tjedna, dok to isto nije uspjelo Donni Vekić.

Delić je u susretu 1. kola kvalidikacija svladao Talijana Lucu Vannija sa 7-6 (5), 7-6 (3), a posljednja prepreka prema glavnom turniru bit će mu igrač iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur.

Konjuh je u 1. kolu kvalifikacija nadigrala Amerikanku Sachiju Vickery sa 3-6, 6-3, 6-2, te će se za ulazak u glavni ždrijeb boriti s Poljakinjom Urszulom Radwanskom.

Vekić je izgubila na startu kvalifikacija, bolja od nje je sa 6-1, 6-2 bila Amerikanka Ingrid Neel.

U glavnom ždrijebu turnira imat ćemo po dvoje tenisača i tenisačica. Ivo Karlović je kao 20. nositelj slobodan u 1. kolu, dok će Borna Ćorić igrati protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera. Kod tenisačica, u 1. kolu će Mirjana Lučić-Baroni igrati protiv Amerikanke Alison Riske, a Ajla Tomljanović protiv Japanke Kurumi Nare.

Zanimljivo, Ćorić i Lučić-Baroni su za suparnike u 1. kolu Miamija dobili istog igrača, odnosno igračicu protiv kojih su igrali i u 1. kolu prošlog turnira u Indian Wellsu. Ćorić je prije manje od dva tjedna svladao Haider-Maurera sa 6-4, 6-4, dok je Lučić-Baroni izgubila od Riske sa 2-6, 3-6.