ISKUSTVO U ZADNJEM REDU

Vejić sanja gol Dinamu, a ni bod mu nije loš

16.02.2009 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena pojavio se igrač koji trezveno i bez povišenih emocija najavljuje derbi. Hrvoje Vejić učinio je to u ponedjeljak na press konferenciji Hajduka

'Momčad koja u poluvremenu zabije četiri gola Red Bullu u Salzburgu treba respektirati. Na nama je da analiziramo na koji način su to napravili i da ih spriječimo da nešto slično ponove na Poljudu', rekao je Hrvoje Vejić pun hvale za Vlakovu momčad.

'Dinamo je po meni jako dobra momčad, uostalom, na ljestvici su još uvijek ispred nas i to treba respektirati. Ne smijemo raditi ražanj dok je zec još u šumi, jer bi nam se to moglo osvetiti', svjestan je jedan od najiskusnijih igrača Hajduka koji je odigrao puno derbija.

'Zanimljivo je da od Dinama nikad nisam izgubio na Poljudu, igrali smo jednom 0:0, a i ta nula je došla u trenutku kad smo imali pet bodova prednosti i kad smo smatrali da nam takav rezultat odgovara. Nadam se da će pozitivna statistika ostati i nakon nedjelje', kaže Vejić koji Dinamu nikada nije zabio gol:

'Nadam se da će mi se ta želja napokon ostvariti. No, na koncu nije važno tko zabije gol, važno je da mi pobijedimo.'

Tijekom reprezentacijskog druženja porazgovarao je s dinamovcima i otkrio da se ne pribojavaju atmosfere na Poljudu, već početnog pritiska Hajduka.

'Smatraju da bi im šanse za uspjeh bile kud i kamo veće kad bi izdržali početnih 15-20 minuta', kaže Vejić, uvjeren kako uspjeh u derbiju ne znači i konačno slavlje u prvenstvu:

'Sigurno da se mi pripremamo na pobjedu, mada ne bih rekao da nam u ovom trenutku odgovara samo puni plijen. Prvenstvo se nastavlja i nakon derbija i ima još jako puno utakmica do kraja u kojima je svaka prednost dostižna.'

Dodatno ohrabrenje 'bilima' je i činjenica da je Nikola Kalinić odradio trening pod punim opterećenjem i da će, kako sada stvari stoje, konkurirati za vršak Hajdukovog napada u nedjelju.