FIFA_SP_2018.svg

protivnik se raduje

Već sad je poznato u kojim će dresovima Hrvatska morati igrati protiv Engleza!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 09.07.2018 10:10
  • Objavljeno 08.07.2018 u 20:14
Bionic
Reading

Engleska nogometna javnost veseli se tome što će nakon tri utakmice u nizu u crvenim dresovima njihovi izabranici protiv Hrvatske igrati u bijelima, dok će naši nastupiti peti put zaredom u tamnoj kombinaciji...

Hrvatska nogometna reprezentacija u prošlosti je bila prepoznatljiva po svojoj crveno-bijeloj kombinaciji dresova, ali Dalićevu izabranu vrstu teško da će tko pamtiti poslije SP-a u Rusiji po prvoj garnituri opreme.

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Naime, samo protiv Nigerije naši su igrali u svojim karakterističnim bojama, a protiv Argentine, Islanda, Danske i Nigerije u novoj tamnoj kombinaciji kreiranoj za ovu nogometnu smotru.

Tako će biti i protiv Engleza, a javnost na Otoku veseli se tome što će njihovi nogometaši nakon tri utakmice u nizu u crvenim dresovima napokon nositi one bijele, po kojima su prepoznatljivi.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nama to pretjerano ne smeta, jer tamni dres pokazao se pobjedničkim u dosadašnjem tijeku prvenstva, a bijeli engleski već smo vidjeli na travnjaku 2007. godine na Wembleyju protiv naše izabrane vrste i nije to puno pomoglo Gordom Albionu.

Zanimljivo, zbog toga što se crvena i bijela boja nalaze na dresovima mnogih suparnika, na velikim natjecanjima naši su često igrali u rezervnoj kombinaciji na EP-ima i SP-ima. U rezervnoj garnituri tako su u 19 utakmica EP-a i SP-a zabilježili 14 pobjeda, tri poraza i dva remija. U osnovnoj, crveno-bijeloj, u 19 utakmica zabilježili su pet pobjeda, 10 poraza i četiri remija. Spomenimo i da su na SP-u 2006. sve susrete odigrali u crveno-bijelom dresu.

U zadnjem susretu na turniru, protiv Francuske ili Belgije, naši imaju izgleda ponovo igrati u crveno-bijeloj kombinaciji...