turnir u dohi

'Vatreni' danas igraju prvu utakmicu u 2022. godini; evo gdje možete gledati utakmicu protiv Slovenije

26.03.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija započela je 'akciju Katar', u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu 'vatreni' će danas u Dohi (15 sati, NovaTV) odigrati utakmicu protiv Slovenije

Izbornik Zlatko Dalić okupio je hrvatsku reprezentaciju koja će na turniru u Dohi odigrati dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu danas (15 sati, NovaTV) protiv Slovenije.

Do sada su Hrvatska i Slovenija odigrale 11 međusobnih utakmica, 'vatreni' su slavili sedam puta, tri su utakmice završile bez pobjednika, a 'fantje' su slavili samo jednom. I to na samom startu kvalifikacija za SP u Kataru, u Ljubljani je bilo 1:0 za reprezentaciju koju vodi Matjaž Kek.

'Vatreni' su uzvratili Slovencima u nastavku kvalifikacija, na Poljudu je bilo uvjerljivih 3:0, a golove su na toj utakmici zabili Livaja, Pašalić i Vlašić.

  • +8
Hrvatska odradila trening u Dohi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Slovenskoj reprezentaciji iskazujem veliko poštovanje, pogotovo sjajnom izborniku Keku. Slovenija će biti težak suparnik, pobijedili su nas u kvalifikacijama. Naposljetku, ja sam i predložio da Slovenija dođe na ovaj turnir, i mislim da ćemo imati dostojnog suparnika na terenu', kazao je Dalić koji je najavio kako će isprobati novi sustav igre, pa će 'vatreni' danas protiv Slovenije te u utorak (29. ožujka, 16 sati) istrčati u formaciji 3-5-2.

'Atmosfera je opuštenija, sjajna, ali laganih utakmica nema, očekujem da će obje biti teške i tvrde te moramo dati svoj maksimum želimo li napraviti dobar rezultat. Branit će Livaković, tri stopera bit će Pongračić, Ćaleta-Car i Gvardiol, na bokovima Juranović i Perišić, tri vezna igrača bit će Jakić, Modrić i Kovačić, a u napadu igraju Budimir i Kramarić. Očekujem da dečki pokažu ono što su pokazivali ova dva dana na treningu', potvrdio je izbornik Dalić u najavi utakmice protiv Slovenije