KUP

Vaterpolski spektakl; u finalu Jug i Primorje

05.12.2015 u 20:07

Bionic
Reading

U finalu ovosezonskog izdanja vaterpolskog Kupa Hrvatske igrat će Primorje i Jug, što je očekivani rasplet subotnjih polufinalnih susreta na zadarskom bazenu Višnjik

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su splitski Jadran sa 12-5 (3-1, 3-1, 2-0, 4-3). Kod Juga najbolji su bili Joković i Perrone sa po 3 gola.

'Zadovoljan sam prolaskom u finale, to je bilo očekivano. Spremali smo se za ovu utakmicu najozbiljnije i kroz cijelu utakmicu igrali smo ozbiljno. Sada se okrećemo finalu i sljedećem protivniku', izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Riječko Primorje EB je u drugoj polufinalnoj utakmici svladalo splitski Mornar BS sa 21-5 (6-2, 3-1, 6-2, 6-0) . U redovima Primorja istaknuli su se Buljubašić sa 4 i Echenique sa 3 pogotka.

'Bila je ovo jedna rutinska pobjeda, bili smo maksimalno angažirani i koncentrirani. Sada se okrećemo finalu. Očekuje nas teška utakmica, no nadam se da ćemo dati sve od sebe i obraniti titulu pobjednika Kupa Hrvatske', izjavio je trener Primorja EB Ivan Asić.

Finale je u nedjelju u 16,15 sati.

Dodajmo kako su vaterpolistice kluba Suzuki Bura pobijedile sZVK Mladost rezultatom 15:7 i naslov pobjednika ovogodišnjeg Kupa Hrvatske. Zagrebačku momačad vaterpolistice su Bure nadjačale koncentracijom i čvrstom igrom od samog početka, što je rezultiralo velikom prednošću u samoj završnici finalne utakmice turnira (2:3, 2:3, 2:4, 1:5). Najboljom igračicom ovogodišnjeg Kupa Hrvatske proglašena je Ivana Butić, igračica Suzuki Bure.

'Zasluženo smo pobijedili. Borili smo se do posljednje minute. Na početku smo iznenadili Mladost igrom s dva centra, što je rezultitalo velikom razlikom u rezultatu u prvoj četvrtini. Dali smo sve od sebe i priželjkivali ovo zlato', izjavio je trener prvakinja Milivoj Savin.