POKUŠAJ UBOJSTVA

Vaterpolistice pokušale utopiti protivnicu

12.10.2009 u 14:19

Bionic
Reading

Zastrašujući događaj šokirao je obožavatelje vaterpola u Nizozemskoj. Dvije sestre optužene su za pokušaj ubojstva jer su tijekom utakmice pokušale utopiti protivničku igračicu

Sestre (22 i 17 godina) prošle su godine tijekom utakmice u nizozemskoj općini Almelo pokušale utopiti protivničku igračicu nakon što je ova zabila gol za svoju momčad. Sestre su nesretnu igračicu toliko dugo držale ispod vode da je ova pomislila da će umrijeti. Unatoč žestokim naporima da se oslobodi, to joj nije uspjelo.

Nakon što je bila izvučena iz vode, trebalo joj je više od 30 minuta da počne normalno disati. Otada boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja. Državni odvjetnik zbog toga zahtijeva za stariju sestru uvjetnu zatvorsku kaznu i 240 sati socijalnog rada, a za mlađu sestru 180 sati socijalnog rada.

'Vaterpolo je težak sport, no ovako brutalan faul još nikada nisam vidio', riječi su suca koji je bio očevidac cijelog događaja. Starija je sestra pred sudom izjavila da je žrtva njezinu mlađu sestru ispod vode udarila u trbuh te da je ona nije povukla pod vodu. Odvjetnik sestara reakciju žrtve smatra pretjeranom.

No državni odvjetnik Carlo Dronkers smatra da je riječ o veoma teškom događaju: 'Ako jedan ovakav  slučaj prepustimo udruzi i njezinim pravima, sportski će teren postati slobodan prostor za zločine.'

Nizozemska udruga vaterpola sestrama je već zabranila igranje u iduće tri godine. Donošenje konačne odluke očekuje se 22. listopada.