POTHVAT ZA PAMĆENJE

Vaterpolisti sirotom JAR-u nisu dozvolili niti jedan gol...

16.08.2013 u 13:02

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je u posljedenjem susretu skupine B Svjetskog prvenstva u barceloni Južnoafričku Republiku rezultatom 19:0 (3:0, 4:0, 7:0, 5:0)

Nije bilo niti grama sumnje da će momčad Ivice Tucka svladati fenjeraša skupine i potvrditi prvo mjesto u skupini uoči utakmica za plasman, ali da neće primiti niti jedan gol od Južnoafrikanaca nije se moglo pretpostaviti. Imala je Hrvatska i jače sastave i jednako nezahtjevne protivnike, ali netaknuta mreža nesvakidašnji je podvig.

Prednjačio je Sandro Sukno s pet golova, po tri su dodali Obradović, Dobud i Šetka, ali jednako kvalitetni bili su i hrvatski vratari. Josip Pavić i Marko Bijač branili su po jedno poluvrijeme, ali obojica su (poebno Pavić) branili sasvim otvorene šuteve, kontre, igrača manje... Doslovno su izludjeli nedoraslog protivnika.

Svo gledateljstvo navijalo je za Afrikance da postignu gol, a mreža se šest sekundi prije kraja dvoboja i zatresla, no seudac je sekundu ranije već bio svirao isključenje Hrvatskoj i prolomio se glasan zvižduk kada je taj počasni pogodak poništen.

Hrvatska se dobro rasplivala, optimalna potrošnja unaprijed je ukalkulirana i sada olimpijskim pobjednicima slijedi jedanko nezahtjevan meč osmine finala u kojemu će u nedjelju (12.10 sati) igrati protiv Novog Zelanda. Tek nakon toga dolaze ozbiljniji suparnici, a u četvrtfinalu će Hrvate čekati pobjednik između Njemačke i Australije. U sportu ne treba biti pretjerano samouvjeren, ali put u polufinale čini se prilično otvorenim...