jadranska liga

Vaterpolisti Mladosti usred Dubrovnika sredili Jug i obranili naslov u regionalnoj Jadranskoj ligi

15.07.2020 u 21:27

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti obranili su naslov pobjendika regionalne Jadranske lige, oni su u finalu igranom na otvorenom plivalištu u dubrovačkom Gružu svladali domaćina Jug AO 15:11 (3:2, 3:5, 7:2, 2:2)

Mladost je do svog drugog naslova u ovom natjecanju stigla prvenstveno sjajnom trećom četvrtinom koju je dobila 7:2.

Zagrepčani su uspjeli neutralizirati Lorena Fatovića, koji je u prve dvije četvrtine postigao čak pet golova, dok su ostali igrači domaćeg sastava u napadu bili potpuno neopasni.

S druge stane su Harkov s tri i Ćuk s dva gola udarcima iz daljine punili mrežu iza Popadića.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se sredinom te treće četvrtine kod rezultata 10:8 za Mladost kada su suci procijenili kako nakon udarca Papanastasioua lopta nije prešla gol-liniju iako je dojam da je domaći centar postigao gol.

Najefikasniji u sastavu Mladosti bio je srpski igrač Miloš Ćuk s pet golova, Konstantin Harkov je dodao tri, Alexander Bowen i Lovre Miloš po dva, a Cosmin Radu, Luka Bukić i Josip Vrlić po jedan gol, dok je Loren Fatović bio šesterostruki strijelac za Jug AO, no nitko drugi nije postigao više od jednog, u strijelce su se još upisali Filip Kržić, Danil Merkulov, Marko Žuvela, Hrvoje Benić i Paulo Obradović. Sjajan je na golu Mladosti bio i Ivan Marcelić s 14 obrana.

Jug AO i Mladost uskoro će započeti i finalnu seriju doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Prvak će postati momčad koja prva ostvari tri pobjede, a prva utakmica na programu je u subotu u Dubrovniku.