LAKO S NJEMAČKOM

Vaterpolisti izborili završnicu Svjetske lige

05.05.2009 u 22:04

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Berlinu je nastavila siguran hod kroz preliminarnu skupinu svjetske lige. Odabranici Ratka Rudića Njemačku su svladali s uvjerljivih 11:5

Nakon pet odigranih kola skupine 3 europskog dijela svjetske lige, Hrvatska na kontu ima upisanih pet pobjeda i maksimalnih 15 bodova. Nova žrtva svjetskih prvaka bili su Nijemci, koji su ovim porazom ostali bez izgleda za plasman u završnicu, koja će se u lipnju održati u Podgorici.

Hrvatska je igrala bez ozlijeđenih jugaša Markovića, Jokovića i Dobuda, no dilema nije bilo. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću naših predstavnika od 4:3, a neizvjesnost je nestala u trećoj dionici koju su Hrvati dobili rezultatom 5:2 i s dva gola u zadnjoj četvrtini dovršili posao.

Uz Hrvatsku, koja je ovom pobjedom otklonila i matematičke neizvjesnosti oko plasmana, u Crnu Goru će otputovati i Španjolci. Upravo na Pirinejima Hrvatska će odraditi i dvoboj posljednjeg kola, a sve osim uvjerljivog poraza (ne smiju izgubiti s više od tri pogotka razlike) osiguralo bi im i prvo mjesto u skupini.