VARAŽDIN ODAHNUO

Varteks se izvukao i više nije u blokadi

19.02.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Račun kluba više nije u blokadi, izvijestio je nakon sjednice klupskog Izvršnog odbora NK Varteks njegov predsjednik Zlatko Horvat, dodavši da se to dogodilo nakon više od dva mjeseca blokade varaždinskog prvoligaša

Iako ima i drugih vjerovnika, račun NK Varteks 5. prosinca prošle godine blokirala je Porezna uprava zbog duga nešto većeg od pet milijuna kuna.

'Porezna uprava deblokirala je račun jer je klub uz potporu Grada Varaždina dao jamstvo da kreće u pretvorbu iz športske udruge u športsko dioničko društvo, sukladno Zakonu o športu', rekao nam je Goran Jukić, direktor NK Varteksa, pojašnjavajući što je prethodilo raspletu situacije koju su dugo priželjkivali u klubu.

Deblokadom računa, kako dodaje, stvoreni su uvjeti za nastavak financijskog poslovanja kluba u vrlo važnom trenutku.

'Kao prvo, moći ćemo isplatiti dio potraživanja prema zaposlenicima i igračima. Usto, pred nama je nastavak sezone, kao i početak pretvorbe koja se više ne može odgađati i koja jedino može osigurati opstojnost kluba', ističe Jukić.

Pretvorba NK Varteks, kako je najavljeno tijekom sjednice klupskog Izvršnog odbora održane u četvrtak navečer, kreće krajem ovog mjeseca, a završiti bi mogla početkom iduće godine. Nakon što se napravi revizijsko izvješće o imovini kluba, odnosno dobije suglasnost za pretvorbu svih nadležnih tijela, krenut će se u objavu upisa dionica.

U prvom krugu dionice kluba moći će upisati isključivo Grad Varaždin, i to s osnove prava na korištenje stadiona te potraživanja, među kojima su najveći dugovi nastali zbog neplaćanja poreza i doprinosa koje je preuzeo od porezne uprave. Članovi kluba dionice će moći upisati u drugom i trećem krugu, a nakon toga i svi ostali. Vjerovnici će također, ukoliko to žele, svoja potraživanja moći namiriti kroz dionice.

Koliko će biti zanimanje za klupske dionice među varaždinskim gospodarstvenicima, moglo bi se naslutiti već ovog ponedjeljka kada će se u Gradskoj vijećnici okupiti vodeći poduzetnici kako bi razgovarali o anti recesijskim mjerama za velika poduzeća. Istovremeno, na središnjem gradskom trgu najavljuje se prosvjed igrača i zaposlenika za spas kluba.

'Optimist sam glede kluba. Ishod naravno ne mogu predvidjeti, ali sport je važna dimenzija Varaždina i vjerujem da će tako ostati', uvjeren je Jukić.