KAKO UOPĆE DALJE?

Vapaji Sandre Perković i HAS-a; ovo je stvarno ružno od HOO-a

15.09.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Hrvatski atletski savez (HAS) može biti ponosan na rezultate svojih predstavnika na Olimpijskim igrama, ali ne i odnosom Hrvatskog olimpijskog odbora kada su u pitanju financijski detalji

Hrvatska je u Riju imala 11 predstavnika u atletici, svi oni su ostvarili zapažene rezultate, a iskočili su sa osvojenim medaljama Sandra Perković (zlato, bacanje diska), Sara Kolak (zlato, bacanje koplja) i Blanka Vlašić (bronca, skok u vis).

Odlični nastupi i odličja digli su hrvatsku naciju na noge, a kako to uvijek i je, bilo je puno tapšanja po ramenima i obećanja nakon što su se naši sportaši vratili u Hrvatsku. No idila je završila, Rio je odavno pao u drugi plan, a na svjetlo dana su izašle ružne stvari.

'Hrvatski olimpijski odbor duguje nam oko 423.000 kuna. Do sada smo se svakako snalazili, ali ne znam kako dalje. Ja se jednostavno ne želim zaduživati. No nije samo problem dugovanje već i status atletike i kriteriji po kojima se dijeli novac u HOO-u', rekao je predsjednik HAS-a Ivan Veštić za Večernji list.

Na tu temu nešto je imala reći i Sandra Perković.

'Kada na Igrama osvojim zlato, onda me svi tapšaju, bodre i obećavaju brda i doline. Već drugi dan sve to zaborave i moje riječi vapaja više ne dopiru do tih ljudi. Izvan Hrvatske sam 200 dana jer ovdje nemam dobre uvjete, a radije bih bila kod kuće', jasna je bila dvostruka olimpijska pobjednica koja je ove godine osim zlata iz Rija, uzela i europsku titulu te Dijamantnu ligu bez poraza.

Cijeli članak pročitajte OVDJE