NOVA ŠANSA

Van Persie još jednom spasio ManU

05.01.2013 u 20:39

Bionic
Reading

Briljantni Robin van Persie još je jednom ove sezone bio srećonoša Manchester Uniteda. U 91. minuti je zabio za 2:2 na gostovanju kod West Hama i osigurao 'crvenim vragovima' popravni ispit u 3. kolu FA Cupa...

Bila je momčad Alexa Fergusona pred ispadanjem već na prvoj ovosezonskoj prepreci, ali zahvaljujući Nizozemcu koji je tijekom ljeta stigao iz Arsenala, izborila je ponovljenu utakmicu pred svojim navijačima na Old Traffordu.

A sasvim je malo nedostajalo da naslov junaka večeri ponese West Hamov dvojac Joe Cole - James Collins. Prvi se tijekom petka vratio u matični klub iz Liverpoola, a već u subotu je pokazao koliko je to bio isplativ potez 'čekićara'.

Cole je najprije u 27. minuti nabacio Collinsu koji je glavom matirao Davida de Geu, a onda su ova dvojica igrača praktički reprizirala akciju u 59. minuti. Ponovno je Cole centrirao, a velški branič zabio glavom s desetak metara. Bili su mu to prvi golovi ove sezone. Prije toga je u 23. minuti Tom Cleverley doveo United u vodstvo nakon dodavanja Javiera Hernandeza.

Ferguson je u 68. minuti uveo u igru Van Persieja, a deset minuta kasnije i Ryana Giggsa. I upravo su njih dvojica spriječila senzaciju. Giggs je sa svoje polovice terena poslao sjajnu loptu Van Persieju koji ju je odlično 'štopao' i mirno zabio svoj 20. pogodak u dresu Uniteda.