zabio mu je nož u leđa

Vahid Halilhodžić zbog njega je dobio otkaz, a sad je otkriveno kako je legendarni marokanski nogometaš najobičniji prevarant

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 20.12.2022 17:47
  • Objavljeno 20.12.2022 u 17:24
Bionic
Reading

Bivši trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić (70) je za vrijeme boravka na klupi reprezentacije Maroka imao brojne neprijatelje, a jedan od najvećih bio je legendarni nogometaš Mustapha Hadji (51) koji mu je bio jedan od pomoćnika

Mustapha Hadji (51) je legenda marokanskog nogometa, uvršten je među 50 najvećih afričkih nogometaša svih vremena. Godinama je bio najveća sportska zvijezda u Maroku i šire, a neko je vrijeme radio i kao pomoćnik sad već bivšeg marokanskog izbornika Vahida Halilhodžića (70).

Vaha je s Marokom izborio plasman na SP u Katru, ali je prije samog Mundijala dobio otkaz. Nakon mučnog razlaza Halilhodžić je Hadjija javno prozvao te ga nazvao izdajnikom jer je baš on bio taj koji mu je radio iza leđa i 'minirao' njegov rad.

'Mustapha Hajdi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja pogreška. Ja sam ga izabrao za pomoćnika', rekao je Halilhodžić kojeg je zbog ovih izjava Hadji tužio za klevetu.

A sad se pokazalo kako je Mustapha Hadji, nekad sjajan nogometaš koji je u karijeri igrao za Nancy, Sporting, Deportivo, Coventry, Aston Villu..., obični prevarant!

Naime, Hadji je falsificirao trenersku diplomu. Bez nje nigdje nije mogao raditi, nije mu se išlo u školu, pa je odlučio da je uz pomoć određenih prijatelja falsificira! Njegova je prevara na kraju ipak otkrivena. Hadji je odmah suspendiran i žestoko kažnjen!

Marokanski sud ga je proglasio krivim, a tamošnji Nogometni savez mu je nakon presude Disciplinske komisije Afričke nogometne konfederacije 'odrezao' petogodišnju suspenziju iz profesionalnog nogometa te Mustapha Hadji do 2028. godine neće moći raditi kao trener!

Hadji je za reprezentaciju Maroka nastupio 63 puta i zabio 12 golova, a gotovo cijelu 'trenersku' karijeru proveo je u reprezentaciji Maroka. Kao pomoćnik brojnih izbornika radio je od 2014. do 2022. godine. A Vahid Halilhodžić ga je potjerao iz reprezentacije i ubrzo nakon toga ostao bez posla.

  • +39
SP Katar 2022: Hrvatska - Maroko Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Hadji je navodno konstantno radio protiv Vahe, a on ga je potjerao iz stožera reprezentacije nakon što je ovaj javno stao na stranu Hakima Ziyecha kojeg je Halilhodžić izbacio iz momčadi zbog nediscipline.

Hadji je nakon toga u marokanskim medijima napadao Halilhodžića i čini se kako je baš on bio taj koji je otkrivao tajne iz svlačionice zbog kojih je javnost bila ljutita na Vahu koji je nakon svega baš uoči SP-a u Katru dobio otkaz.

Na njegovo je mjesto došao Walid Regragui koji je Marokance odveo do najvećeg uspjeha u povijesti, četvrtog mjesta na svijetu. U borbi za treće mjesto slavili su naši 'vatreni'...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal