marokanski mediji

Vahid Halilhodžić stigao u Maroko i odmah je obavio sastanak s predsjednikom Saveza; ako je ovo točno zna i dan kada će dobiti otkaz!

06.05.2022 u 11:18

Bionic
Reading

Sapunica oko Vahida Halilhodžića i njegove smjene na mjestu izbornika Maroka dobila je novi nastavak

Kako pišu marokanski mediji 69-godišnji Vahid Halilhodžić vratio se s godišnjeg odmora i po dolasku u Maroko održao je sastanak s predsjednikom Saveza.

No, kako se doznaje glavni čovjek Saveza Fouzi Lekjaa još nije donio konačnu odluku hoće li Halilhodžić voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine.

Prije nekoliko dana većina marokanskih medija objavila je vijest kako će Halilhodžić sigurno biti smijenjen, a već je i objavljeno kako će njegov nasljednik biti portugalski trener Andre Villas Boas.

Razlog zašto karizmatični Vaha ostaje bez posla je dobro poznat; nije želio popustiti i pozvati najveće zvijezde Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija koje je prekrižio u kvalifikacijama. Jednostavno se drži svojih principa i nije želio popustiti jer je i bez njih izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. Uostalom, Halilhodžić izborio plasman na Svjetska prvenstva s četiri reprezentacije, a to su Maroko, Alžir, Japan i Obala Bjelokosti. Tako nešto nije uspjelo još niti jednom izborniku u povijesti!

Tako se iz marokanskih medija doznaje kako je ovo zapravo bio tek prvi sastanak Halilhodžića i predsjednika Lekjaa te kako bi se u ponedjeljak trebao održati još jedan sastanak. I to posljednji, jer više izvora navodi kako će tada biti poznata Halilhodžićeva sudbina. Naime, većina je uvjerena kako će tog ponedjeljka 9. svibnja i službeno dobiti otkaz.

No, ima i onim koji se pitaju hoće li možda ipak doći do preokreta kako bi Vaha kao izbornik ipak vodio Maroko na Svjetskom prvenstvu. Podsjetimo, Maroko se na Svjetskom prvenstvu u Kataru nalazi u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Kanadom.

No, s druge strane ako Vaha zaista dobije otkaz nema sumnje kako će ga među prima nazvati Zdravko Mamić kojem je velika želja, o čemu je već pričao, da opet sjedne na klupu Dinama.