totalni kaos

Vahid Halilhodžić igrom slučaja spašavao živu glavu, a njegove igrače uhvatila je panika i sakrili su se u hotel: Da, čuli smo pucnjeve u blizini, ali…

06.09.2021 u 11:34

Bionic
Reading

Pomalo nevjerojatne slike dolaze iz Gvineje, u kojoj se tijekom vikenda čula pucnjava u središtu glavnog grada Conakryja. Zbog toga je otkazana kvalifikacijska utakmica između Gvineje i Maroka...

Vijest da je na ulice glavnog grada Gvineje izašla vojska i da je nastao potpuni kaos brzo se proširila medijima. Vojnici su viđeni na ulicama u blizini predsjedničke palače, što je bio početak državnog udara, a kako javljaju strani mediji, ima i mrtvih među njima.

Kako se doznaje, upravo su vojnici digli pobunu te putem medija poslali poruku da su raspustili vladu. No pitanje je kako će sve završiti…

>> Državni udar u Gvineji: Pučisti tvrde da su uhitili predsjednika i zauzeli Conakry

U toj unakrsnoj paljbi ni krivi ni dužni našli su se nogometaši reprezentacije Maroka, kojoj je izbornik nekadašnji trener zagrebačkog Dinama Vahid Halilhodžić te je s igračima morao spašavati živu glavu.

Zbog izvanredne situacije utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odmah je otkazana, a Halilhodžić i igrači našli su skrovište u hotelu u kojem su čekali evakuaciju.

'Cijeli dan čujemo pucnjeve u blizini hotela. Sada čekamo dozvolu da dođemo do zračne luke, trenutačno nikamo ne možemo. Avion nas čeka, no ne smijemo krenuti. A do zračne luke imamo 45 minuta ili jedan sat. Sigurnost nije zajamčena kad se čuju pucnjevi', kazao je Halilhodžić za francuski L'Equipe prije nego su uspjeli pobjeći.

'Iskreno, ne znamo što se vani događa. Smješteni smo nedaleko od predsjedničke palače. Rekao bih da na ulicama nema puno ljudi, ali vidio sam da vojnici trče. Ne znamo ništa… Igrači su nemirni, zabrinuti. Ja sam naviknut, za mene to ne predstavlja takav problem. Ali situacija je pomalo bizarna', dodao je legendarni Vaha koji je u rodnoj Jablanici nedaleko od Mostara i okolici itekako na svojoj koži osjetio kako to izgleda kada se puca sa svih strana.