ljubimac poljuda

Marko Livaja poseban je mamac splitskim gledateljima, a baš je njima poslao poruku uoči važnog dvoboja protiv Slovenije

06.09.2021 u 06:28

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20.45 sati igra posljednju utakmicu ovog kvalifikacijskog mini-ciklusa, a na Poljudu gostuje reprezentacija Slovenije, koja je u ožujku u Ljubljani iznenadila i pobijedila Dalićevu momčad 1:0

Poljudska 'školjka' spremna dočekuje dvoboj Hrvatske i Slovenije. Do večernjih sati nedjelje prodano je nešto više od devet tisuća ulaznica, ali sigurni smo da će lijepo vrijeme, pozitivna i pobjednička atmosfera u reprezentaciji te Marko Livaja, ljubimac Hajdukovih navijača, biti dovoljan magnet da se stadion popuni do posljednjeg mjesta.

Naravno, nije Livaja pozvan samo kako bi se Dalić 'dodvorio' splitskim gledateljima, već zbog Markovih odličnih igara u Hajdukovom dresu, a kojih je bilo i prije, posebno dok je igrao za crno-žute iz Atene, odnosno AEK.

Nakon moskovskog dvoboja, u kojem je zakazala napadačka igra Hrvatske, mnogi su sugerirali izborniku da u Bratislavi od prve minute krene Livaja.

To se nije dogodilo, ali krenuo je Dalić s napadačem Čolakom. I za ovu je utakmicu najavio određene promjene, pa se pojavila mogućnost da protiv Slovenije starter bude Hajdukova desetka.

'Ne opterećujem se time. Bit će kako izbornik odluči. Sretan sam što sam u reprezentaciji. Moja pozicija? Nisam igrao u vrhu napada šest, sedam godina, izbornik ima svoju viziju, on zna što igram u klubu. Ali ja sigurno mogu bolje', rekao je Hajdukov motor, koji bi pred punim Poljudom mogao dobiti dodatnu inspiraciju.

Je li reprezentacija umorna nakon dvije utakmice?

'Svi su profesionalci, navikli su na taj ritam. Psihički i fizički su spremni. Osobno? Odigrao sam neke minute, moglo je i bolje, ali tu sam'.

'Ovdje ljudi vole nogomet i zato mislim da će biti odlična atmosfera, i da ćemo odigrati pravu utakmicu. Pobjeda bi nas gurnula blizu željenog cilja. Kvalitetniji smo, očekujem da će se Slovenci zatvoriti i čekati svoju priliku. Budemo li pravi, pobjeda neće biti upitna. Kek dobro poznaje našu momčad iako nam nedostaje Modrić, kao i Budimir koji bi nam donio širinu u napadu, ali ako mi budemo pravi i igrali našu igru, pobjeda ne bi smjela biti upitna', zaključio je Livaja.

  • +62
Slovačka - Hrvatska, kvalifikacije za SP Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL