nije službeno ali...

Vahid Halilhodžić dobio je otkaz na mjestu izbornika Maroka; već se zna i njegov nasljednik koji je za mnoge iznenađenje!

03.05.2022 u 09:34

Bionic
Reading

Cirkus oko Vahida Halilhodžića, izbornika nogometne reprezentacije Maroka s kojom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, dobio je nastavak. Čini se da je ipak dobio otkaz, a razlog je sukob s najvećim zvijezdama reprezentacije

Iako 69-godišnji Vahid Halilhodžić još službeno nije dobio otkaz, jer tu vijest nije objavio Nogometni savez Maroka, iz pouzdanih izvora nekih marokanskih medija dolazi informacija da je postao bivši.

Navodno je predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa donio tu tešku odluku i smijenio je Halilhodžića s pozicije izbornika.

Već se zna i ime njegovog nasljednika…

Podsjetimo, sve je počelo kada je Halilhodžić izbacio iz reprezentacije zvijezde poput Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija i nije želio promijeniti svoju odluku, iako je zamoljen da ih pozove na Svjetsko prvenstvo.

No službene vijesti o otkazu iz saveza nema i kažu da nije održan nikakav sastanak, uz dodatak kako je izbornik Halilhodžić još uvijek na odmoru te za koji dan dolazi u Maroko. Upravo se tada očekuje da bi ugovor trebao biti i službeno raskinut. Ako se to dogodi jasno je kako Vaha postaje ozbiljan kandidat za novog trenera zagrebačkog Dinama.

Dodajmo kako je iz marokanskih medija procurilo i da će novi izbornik Maroka biti 44-godišnji portugalski trener Andre Villas-Boas, a koji je u mladim danima - kada je vodio Porto - dobio nadimak 'mali Mourinho'. Tada je imao milijunski ugovor u Chelseaju, u kojem se nije dugo zadržao. Nakon toga je vodio Tottenham, Zenit, Shanghai SIPG i Marseille, ali niti u jednom klubu nije se zadržao duži period.

Vijest da upravo Villas-Boas postaje novi izbornik mnoge je iznenadila jer većina analitičara uvjerena je da je to pogrešan izbor.