ISKRENI stručnjak

Vahid Halihodžić se napokon oglasio hoće li voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu protiv Hrvatske: Ne mogu podnositi ovo više...

09.05.2022 u 09:55

Bionic
Reading

Nema kraja sagi o Vahidu Halihodžiću i njegovoj trenutačnoj poziciji u marokanskoj reprezentaciji koju je kao izbornik odveo na Svjetsko prvenstvo. I ne odustaje od toga da putuje s Marokom u Katar, ali...

Smijenjen je, nije. Ostaje, odlazi... Traje to već danima, a najnovije vijesti kazuju kako bi Vahid Halilhodžić vjerojatno trebao biti smijenjen tijekom današnjeg dana. Ali, nije nemoguće da dođe i do preokreta.

Nakon povratka u Maroko Vaha je otvorio dušu tamošnjim medijima.

'Predmet sam široke kampanje kritika, a umjesto da pričaju o mom radu, onome što sam donio i uspjehu, stalno pričaju o mojoj ostavci. Ja to više ne mogu podnositi...', rekao je Halilhodžić za marokanske medije i nastavio:

'Evo me u svom uredu, radim i ne obraćam pažnju na ono što se događa oko mene i vezano uz moje ime. Trebao mi je odmor nakon tog silnog pritiska u posljednje vrijeme. Taj odmor sam i zaslužio nakon svega što sam ostvario s reprezentacijom Maroka. Ne želim više odgovarati na pitanja oko stvari u koje me pokušavaju umiješati. Nastavljam normalno sa svojim dužnostima i nije me briga što govore u medijima.'

Sastanak na kojem će se znati sudbina Vahida Halilhodžić kada je u pitanju njegov status u reprezentaciji Maroka znat će se danas nakon sastanka čelnih ljudi tamošnjeg nogometa.

Glavni razlog previranja oko Halilhodžićevog imena leži u činjenici da je iz reprezentacije izbacio važne igrače Hakima Ziyecha, Aminea Harita i Noussaira Mazraouija, a čelnici Saveza traže povratak ovih zvijezda u reprezentaciju.

Sport 360 piše kao je Portugalac Andre Villas-Boas sigurna zamjena za Halilhodžića, ako bivši trener Dinama ustraje da izbačene zvijezde i dalje drži podalje od reprezentacije.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa Marokom, Belgijom i Kanadom, a prvenstvo Dalićevi izabranici otvaraju upravo protiv Maroka 23. studenoga. S Halilhodžićem ili bez njega, trebalo bi se znati danas.