SP Katar 2022.

Vlašić i Pašalić uoči ključne utakmice protiv Belgije složni: Samo pobjeda nam igra, njihovi problemi nas se ne tiču!

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 29.11.2022 15:51
  • Objavljeno 29.11.2022 u 14:43
Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još su dva treninga uoči ključne utakmice u F skupine svjetskog prvenstva, a koju će u četvrtak od 16 sati naša vrsta igrati protiv belgijske. Pred novinare su ovog utorka stigli Nikola Vlašić i Mario Pašalić i imali su što za reći

Nikola Vlašić u utakmici protiv Maroka krenuo je od prve minute, ali u drugom dijelu nije igrao zbog ozljede. Zamijenio ga je Mario Pašalić.

Na utakmici protiv Kanade obojica su ušli u nastavku dvoboja. Kako će biti u četvrtak, teško je najavljivati, iako smo dojma da je izbornik Dalić na toj prošloj utakmici bio posve zadovoljan prvim izborom (mnogi se pitaju hoće li Marko livaja opet početi u prvih 11?), što znači da bi Vlašić i Pašalić protiv Belgije svoju priliku trebali čekati na klupi. Naravno, njima ništa neće biti mrsko. Ipak je rezultat momčadi najbitniji.

A Hrvatskoj odgovara, osim pobjede, čak i remi. S time da postoji i opcija ako Hrvatska izgubi, da može do osmine finala. Iako o toj soluciji ne želimo ni pomisliti.

Nikola, je li ovo posebna utakmica jer je tvoja sestra u vezi s Belgijancem?

'Da budem iskren nisam pomislio na to. Svaka je utakmica jako bitna, a ova jedna od najbitnijih'.

Jesi li vidio što se dogodilo Belgiji u zadnjih nekoliko sati?

'Ne znam što se događa tamo, to nije naša briga i mi znamo da su odlična ekipa. Mi smo koncentrirani na prolaz, a njihovi problemi nas se ne tiču. Fokusirani smo samo na utakmicu', kazao je Vlašić.

Martinez je odradio press konferenciju te je rekao kako Belgija ima samo deset posto izgleda protiv Hrvatske.

'Ne bih rekao da tako misli, to sigurno želi skinuti pritisak s leđa svojih igrača', rekao je Nikola Vlašić.

Pašalić je odgovorio na pitanje hoće li belgijski izbornik Roberto Martinez nešto mijenjati u igri?

'Ne znam hoće li Martinez mijenjati igrače, u napadu imaju vrhunska imena, doduše neki nisu igrali dugo vremena. Ali na ovakvoj utakmici motivacija je na velikoj razini, sigurno je da nam mogu napraviti probleme i moramo biti jako oprezni. Još imamo vremena za proći sve detalje i spremni ući u utakmicu'.

Mislite li da je Hrvatska favorit?

'Belgija je po koeficijentu FIFA-e jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, odlična su momčad, imaju puno samopouzdanja i velika imena, to govori o svemu'.

Odgovorio je i Pašalić:

'Belgija je pobjedila prvu utakmicu, ima tri boda i hoš uvijek može proći dalje. To je ekipa s previše iskustva i s previše dobrih igrača da bi ih se tako lako otpisivalo u medijima', izjavio je veznjak Atalante.

Hrvatskoj igra i bod. Ali to nije razmišljanje u redovima hrvatske reprezentacije?

'Mislim da je teško ući u utakmicu sa mišlju da ideš samo po bod, ne pomišljamo o remiju. Samo pobjeda nam igra, to je u našem mentalitetu. Jer ako ideš na remi, uhvati te panika kada primiš gol', odgovorio je Vlašić, koji se preporodio u Torinu, a svoju premijeru na SP-ima opisao je ovako.

'Osjećaj je odličan, počašćen sam što sam dio ekipe'.

Pašalić je također odgovorio na pitanje o svom debiju na Mundijalima.

'Mogu se samo složiti s Nikolom, imam čast i privilegiju živjeti san svakog dječaka. Sretan sam što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i nadam se da ćemo tako nastaviti dalje'.

O Lukakuu.

'On je izuzetno važan igrač, znamo da nije igrao neko vrijeme. Ali nije samo on u momčadi, moramo pripaziti na sve igrače Belgije', izjavio je Pašalić, a Vlašić se nadovezao.

'On je samo napadač, jako dobar, među najboljima na svijetu, ali nije jedini igrač Belgije. Pripremit ćemo se za cijelu momčad'.

Na pitanje stranih novinara je li im Luka Modrić dao kakav savjet uoči Belgije, Vlašić je iskreno rekao:

'Čast je dijeliti svlačionicu s Modrićem, njegovo će ime ostati upisano u povijesti. Nije mi dao nikakav savjet za ovu utakmicu. Koliko god bile ove utakmice velike, on ih je odigrao puno. Ne radi dramu, daje nam podršku i zato je on kapetan. Ova utakmica je bitna i ne treba na nju gledati kao nešto 'vau'.'

škakljiva tema

Igrači nisu smjeli govoriti o disciplinskom postupku

O disciplinskom postupku koji je pokrenula FIFA zbog uvreda na račun golmana Kanade Milana Borjana:

'Kao što znate, otvoren je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela navijača na utakmici s Kanadom. Nećemo komentirati postupak, ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez osuđuje sve oblike diskriminacije. Savez će se izjasniti FIFA-i, pa ćemo vidjeti što će biti', odgovorio je HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak koji je odgovorio u ime igrača.

O postupku Fife čitajte OVDJE.

Strahujete li da će ovi problemi Belgije unutar svlačionice dodatno ih pokrenuti?

'Nema potrebe previše se obazirati na njih i njihove interne stvari. Mi se moramo baviti nama samima i potruditi se prikazati igru kakvu smo pokazali protiv Kanade', odgovorio je Pašalić.

Koliko je bitan vaš zajednički duh, senatora i mladih igrača? I kako ozljeđeni list, Nikola?

'Bio sam na rentgenu, preventive radi. I tada je već bilo OK. Ovo je bilo pitanje kako se ja osjećam. Sad sam u punom pogonu. A duh je odličan', uz osmijeh je zaključio Nikola Vlašić.

  • +33
SP Katar: Hrvatska - Kanada Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal