Liga nacija logo sponzori

NEDOSTAJE ZLATO

Ivan Perišić: Nadam se da ćemo sve riješiti u 90 minuta, a što se tiče moje pozicije...

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 17.06.2023 16:43
  • Objavljeno 17.06.2023 u 16:32
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20.45 sati u Rotterdamu igra finale Lige nacija protiv reprezentacije Španjolske. Prilika je to generaciji koja ima srebro i broncu sa Svjetskih prvenstava u Rusiji i Katru da okruni karijeru zlatom. Susret najavljuje jedan od nezamjenjivih Dalićevih Vatrenih Ivan Perišić

Ivan Perišić je igrač koji svojim iskustvom, driblingom, brzinom i udarcem može riješiti pitanje pobjednika u bilo kojem susretu pa i finalu Lige nacija.

Evo njegovih razmišljanja uoči susreta sa Španjolcima...

Bit će to dobro finale

'Bit će teška utakmica. Španjolska ima veznjake koji su najbolji na svijetu, ali kad pogledate naše pa naših prvih 11 igrača i onih koji su na klupi koji samo čekaju ući, onda nemamo straha. Znamo da ćemo odigrati dobru utakmicu, bit će to dobro finale', rekao je Ivan na početku press konferencije.

Upitan da prokomentira činjenicu da je u španjolskom veznom redu tek Rodri prava zvijezda Perišić je rekao:

'Hrvatskoj javnosti možda su nepoznati, ali nama igračima su dobro poznati, znamo gdje igraju i koga ćemo susresti. Bit ćemo spremni. Imali smo danas analizu, imat ćemo još i večeras. Spremit ćemo se na najbolji mogući način.'

Spremni smo i za penale

A što ako dođe do penala:

'Nadamo se da ćemo riješiti utakmicu u 90 minuta, no naviknuti smo na produžetke, u njima se osjećamo moćno. Što se penala tiče, vježbali smo ih. Ako dođe do njih bit ćemo spremni', optimistično je rekao Perišić, a evo i zašto.

'Kostur naše momčadi već je dugo isti. Igramo zajedno već dugo, a Španjolska ima nove igrače. Oni igraju u velikim klubovima, ali mi smo dugo na okupu. Osvojili smo srebro i broncu, idemo po ono što nam nedostaje. Protiv Španjolske nitko nije favorit, ali mi imamo malu prednost što se tiče iskustva. Jedva čekamo utakmicu', objasnio je Perišić.

  • +9
Hrvatski navijači ispred stadiona Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Čuo sam da su naši navijači pokupovali ulaznice...

'Čuo sam da su naši navijači pokupovali ulaznice, očekujemo dvije trećine stadiona i podršku. Oni nas guraju. Volim se koncentrirati na utakmicu, ali ne možeš pobjeći od videa s njima. To ti daje dodatni motiv", rekao je o Perišić koji se veseli podršci 25 tisuća hrvatskih navijača.

Po pitanju treće velike medalje koja se može pretočiti u prvo zlato rekao je:

'Nadam se da će u ovom finalu to biti to'.

Ako treba bit ću i stoper, ali kad ne budem mogao trčati

Prokomentirao je i suradnju s Lukom Ivanušecom:

'Bilo je ok, moglo je i bolje. Uvijek može bolje. Prošao sam kroz karijeru sve pozicije osim stoperske. To ću pred kraj karijere, kada neću moći trčati', našalio se Ivan.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal