ispisao povijest

[UŽIVO] Đoković loše počeo pa savršenom igrom dobio Ruuda i osvojio Roland Garros!

11.06.2023 u 16:36

Bionic
Reading

U finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa Srbin Novak Đoković nadigrao je s 3-0 u setovima Norvežanina Caspera Ruuda. To je Đokoviću ukupno 23 Grand Slam naslov čime je ušao u povijest tenisa kao apsolutni rekorder i najveći svih vremena

Novak Đoković - Casper Ruud 3-0 (7:6 (1), 6:3, 7:5)

TREĆI SET

  • Prvi je servirao Ruud koji na trenutke izgleda potpuno dekoncentrirano. No, dobio je Norvežanin gem na svoj servis. Nakon toga smo većinom gledali vrlo izjednačen okršaj. Ruud pruža jako dobar otpor, a bio je i blizu breaka no Đoković je s nekoliko sjajnih poteza stigao do 4:4. No, kod 5:5 Đoković je odigrao savršeno, kao u transu! Dobio je na servis Ruuda gem bez da je izgubio poen i krenuo je po servis za meč. Za povijest! Lako je dobio gem na svoj servis za 7:5.

>> Brojni poznati stigli na finale Roland Garrosa, a među njima i poznata Hrvatica

DRUGI SET

  • Đoković je i u drugi set krenuo vrlo samouvjereno i bez problema je dobio gem na svoj servis. Odmah potom, iako se namučio, oduzeo je servis Ruudu i poveo je s 2-0. Očekivano je nakon toga opet dobio gem na svoj servis i s 3-0 je mirno nastavio grabiti prema vodstvu od 2-0 u setovima. Bolje otvaranje drugog seta nije mogao poželjeti! Do kraja seta, koji je dobio 6:3, dominirao je kao u najboljim danima. Ruud nije imao šanse u nešto više od 45 minuta. Sada još samo jedan set dijeli Đokovića od ispisivanja povijesti!

PRVI SET

  • Iako je Đoković gubio 0-3 u gemovima - i bilo je jasno kako nije dobro otvorio meč - uspio je napraviti preokret i izboriti tie break. Naime, gubio je Đoković 1-4 pa je počeo igrati kao u transu! Stigao je do 6-6 te je u tie break krenuo sjajno, odmah je poveo s 3-0 i brzo došao do vodstva 6-1 i čak pet set lopti. Zaista je maestralno završio prvi set sa 7-1 u tie breaku što je potpuno izbacilo iz takta Norvežanina Ruuda. Taj prvi set trajao je više od 80 minuta! Ono što zvuči nevjerojatno jest podatak kako Đoković još nije izgubio tie break na turniru!
  • +16
Finale Roland Garrosa 2023. - Novak Đoković - Casper Ruud Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra
  • +12
Poznati na finalu Roland Garrosa Izvor: Profimedia / Autor: Serge Arnal / Starface / Profimedia