PREVARA STOLJEĆA

Uzeo Kinezima 25 milijuna eura, a nije zabio niti jedan gol!

13.02.2017 u 13:45

Bionic
Reading

Prošle je sezone argentinski napadač Ezequiel Lavezzi (31) bio najbolje plaćeni nogometaš na svijetu. Zaradio je 12,5 milijuna eura u momčadi kineskog Hebei China Fortunea, a problem je to što nije zabio niti jedan jedini gol!

Pet je sezona Ezequiel Lavezzi igrao za Napoli i bio junak tamošnjih navijača. Potom je četiri sezone igrao sa  Zlatanom Ibrahimovićem u PSG-u, a onda se odlučio sreću potražiti u Kini. Na Parku prinčeva su slavili, igrač kojeg su iz Napolija kupili za 26 milijuna eura postao je problematičan, unio je nemir u svlačionicu, a uspjeli su ga se riješiti i ne izgubiti previše jer su Kinezi iskeširali 20 milijuna eura!

Još je više razloga za slavlje imao Lavezzi, karijera mu je bila u padu, nije ga želio niti jedan europski klub jer je jednostavno bio precijenjen, a Kinezi su spremno na stol bacili ponudu od 12,5 milijuna eura po sezoni! Bio bi lud da nije prihvatio.

Tako je prije točno godinu dana postao najbolje plaćeni svjetski nogometaš, s velikim je entuzijazmom stigao u novu momčad, a bogati su se kineski vlasnici ponadali kako su kupili zvijezdu koja bi ih trebala odvesti u borbu za naslov prvaka. Dvanaest mjeseci kasnije ti se isti vlasnici mogu samo sakriti i plakati. Lavezzi je odigrao samo deset utakmica za Hebei China Fortune, a ono zbog čega je doveden - zabijanje golova - kao da je zaboravio.

Naime, Lavezzi nije uspio zabiti niti jedan jedini gol za svoju novu momčad! Nula komada! Ali je u džep hladno pospremio 12,5 milijuna eura! Bez srama! Nije li to najbolji mogući posao? Postoji i olakotna okolnost, ozljeda (slomio je ruku!) zbog koje je pauzirao drugi dio sezone, no kad su na vidjelo iscurili svi detalji njegova ugovora, mnogi su se pitali tko tu nije normalan.

#Holidays!! ☀️

Fotografiju objavljuje Ezequiel Lavezzi (@pocho22lavezzi)

Lavezzi je u Kini na raspolaganju imao namješten stan, vilu, prevoditelja, dva automobila i vozača. Uza sve to ipak je odlučio liječiti se u Argentini, no ako je suditi prema slikama s društvenih mreža, nije se baš pridržavao svih uputa liječnika. Čelnici Hebei China Fortunea sad najozbiljnije razmišljaju o tome da raskinu ugovor, ali postoji velik problem. Klauzula prema kojoj, ako Lavezzi dobije otkaz, dobiva 20 milijuna eura odštete!

Tako su Argentinca priključili pripremama, momčad Hebeija je u Španjolskoj, a Lavezzi se polagano vraća u formu. Ne žuri mu se, lova će mu, kako god bilo, sjesti na račun.