nije ni njemu lako

Uzbuna na Nou Campu; Ronald Koeman iznenada je završio u bolnici, a sada je otkriven nevjerojatan razlog zbog kojeg još nije dobio otkaz u Barceloni

28.05.2021 u 10:08

Bionic
Reading

Iza momčadi Barcelone jedna je od najlošijih sezona, 'katalonski ponos' osvojio je tek Kup kralja, a klub je uz sve to u velikim financijskom problemima. Dodatni pritisak je i neizvjesnost oko ostanka Lea Messija, a sve se to odrazilo na zdravlje trenera Ronalda Koemana

Španjolski mediji tvrde kako je trener Barcelone Ronald Koeman (58) iznenada završio u bolnici, a sve nakon što je prije nekoliko dana odradio važan sastanak s predsjednikom kluba Joanom Laportom. Trener i predsjednik imali su o čemu razgovarati, a jedna od tema bila je i Koemanov ostanak na klupi Barcelone sljedeće sezone.

Izvori bliski klubu tvrde kako je Laporta tražio jamstva da se ovako rezultatski loša sezona neće ponoviti, a to je poprilično uzrujalo Koemana. Na kraju su se ipak dogovorili da će nizozemski trener odraditi ugovor do kraja, do lipnja 2022. godine.

No, Koeman je i ranije imao problema sa zdravljem, u pitanju su bili srčani problemi zbog kojih su mu liječnici preporučili manje živciranja i stresa. Baš, kao da nije nogometni trener...

I da, očigledno je kako se Koeman baš i nije držao liječničkih savjeta, a dodatan udarac bila je informacija kako je Laporta, bez obzira na to što mu je obećao da ga neće smijeniti, krenuo u potragu za novim trenerom!

  • +4
Barcelona - Atletico Madrid, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta

Koemana je ta vijest dotukla i završio je u bolnici! Španjolski mediji otkrili su da je Koeman imao jak napad anksioznosti. Liječnici su ga uspjeli stabilizirati i Koeman se sada osjeća puno bolje, ali su mu ponovno savjetovali da se mora više opustiti jer je prevelik stres koji je doživio u posljednje vrijeme ostavio dosta traga na njegovo zdravlje.

U međuvremenu su španjolski mediji otkrili zašto se Joan Laporta nije odmah na kraju sezone riješio Koemana. Nizozemski trener 'osigurao' se fantastičnom klauzulom u ugovoru prema kojoj bi mu Barcelona u slučaju ranijeg jednostranog raskida ugovora morala isplatiti čak 13 milijuna eura!

Koeman bi prema toj klauzuli trebao dobiti šest milijuna eura zajamčene godišnje plaće te još sedam milijuna za 'neodrađenu' godinu ugovora!

Problem? Barcelona je u teškom financijskom stanju i jednostavno nema 13 milijuna eura da se već ovih dana riješi Koemana! I onda se netko pita ima li uopće Koeman razloga za nervozu i anksioznost...